Antena 3 CNN Externe Revista presei. Israelul îşi rezervă dreptul la ofensivă contra Iranului. Londra: Irak este sursă de resentimente. Soldat american, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă şi viol

Revista presei. Israelul îşi rezervă dreptul la ofensivă contra Iranului. Londra: Irak este sursă de resentimente. Soldat american, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă şi viol

Revista presei. Israelul îşi rezervă dreptul la ofensivă contra Iranului. Londra: Irak este sursă de resentimente. Soldat american, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă şi viol
Sursa foto: revista presei
22 Mai 2009   •   05:32
Londra: Irak este sursă de resentimente


David Miliband, secretarul pentru Relaţii Externe din Cabinetul de la Londra, a făcut o analiză a războiului din Irak, apreciind că invazia a dăunat Marii Britanii deoarece a provocat ?amărăciune, neîbcredere şi resentimente" în lumea musulmană.

Acesta a plasat conflictul din Irak pe acelaşi palier cu cruciadele şi imperialismul secolului 20, în cadrul unui discurs autocritic la Centrul Oxford pentru Studii Islamice, scrie The Telegraph.

Oficialul britanic arăta că deciziile luate acum mulţi ani încă de simt în peisajul din Orientul Mijlociu şi Asia de Sud.

Deşi Miliband nu a oferit scuze pentru sprijinul invaziei, aprecia că Marea Britanie trebuie să găsească puncte comune cu societăţile musulmane.

Miliardar egiptean,condamnat la moarte

Unul din cei mai bogaţi egipteni a fost condamnat la moarte în legătură cu uciderea, anul trecut, a unei vedete pop libaneze într-un apartament din Dubai.

Hisham Talaat Moustafa a primit sentinţa de moarte prin spânzurare în cadrul unui proces la Cairo, pentru că a plătit 2 milioane de dolari pentru ca amanta sa, Suzanne Tamim, să fie ucisă după ce l-a părăsit, aminteşte The Independent.
Ucigaşul, Muhsin Sukkari, care a lucrat pentru Moustafa la unul din hotelurile sale, a primit şi el aceeaşi sentinţă.
Verdictul a fost primit cu şoc în Egipt, unde se crede că elita este deasupra legii. Cu atât mai mult cu cât Mustafa este miliardar, parlamentar şi prieten al preşedintelui.
Acuzarea a demonstrat că miliardarul, ce deţine cel mai mare dezvoltator imobiliar din Egipt, i-a dat bani lui Sukkari, pentru a o înjunghia pe victimă.
Ucigaşul, fost poliţist, a lăsat la locul crimei o urmă de pantof, care a dus în final la identificarea sa.


Fost soldat american, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă şi viol

Un juriu american a condamnat un fost soldat american, Steven D. Green, la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat. El a fost găsit vinovat pentru răpirea unei fete de 14 ani şi uciderea acesteia împreună cu sora ei mai mică şi părinţi, în Irak.
Sentinţa, deşi dură, a provocat furie în Irak, care dorea să îl judece pe vinovat, rudele victimelor apreciind că doar moartea acestuia le-ar putea aduce alinarea, arată NY Times.
Procesul a creat scandal însă şi în SUA. Avocatul a încercat mai puţin să demonstreze nevinovăţia clientului, cât să pună la îndoială o eventuală condamnare la moarte. Psihologii armatei au recunoscut că anterior crimei au dat un verdict de ?incapabili de misiune? unităţii din care făcea parte soldatul, din pricina instabilităţii emoţionale provocată de pierderea mai multor camarazi. Ei au recomandat o supervizare mai atentă şi odihnă pentru aceştia, dar nu au primit.
Ulterior Green a cedat şi a decis să se răzbune pe irakieni, inclusiv civili, motiv pentru care a violat o fată irakiană şi a ucis-o pe aceasta împreună cu toată familia, sub privirea camarazilor săi.


Israelul îşi rezervă dreptul la ofensivă contra Iranului
Israelul îşi rezervă libertatea de a organiza operaţiuni împotriva Iranului, iar SUA ştiu că nu vor fi anunţate în prealabil despre eventuale lovituri împotriva obiectivelor nucleare iraniene, a anunţat un consilier al premierului israelian, relatează Jerusalem Post.

Aceste declaraţii au fost făcute de Uzi Arad, consilierul pe probleme de securitate al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, pentru postul de radio al armatei. Israelul nu va sta deoparte să privească în timp ce Iranul se dotează cu arme nucleare, fără să facă nimic, a spus acesta.

Consilierul a precizat, de asemenea, că Statele Unite sunt la curent cu nevoile speciale de securitate ale Israelului şi că americanii ştiu că Israelul nu va anunţa neapărat, în prealabil, organizarea unor lovituri militare împotriva instalaţiilor nucleare iraniene. El a subliniat că SUA cunosc şi au acceptat aceste nevoi, transmite PressTV

"Au fost cazuri în trecut când Israelul nu a informat Statele Unite în legătură cu (efectuarea) unor operaţiuni militare", a precizat Arad.

În timpul vizitei sale la Washington de săptămâna aceasta, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a "clarificat faptul că Israelul îşi rezervă libertatea operaţională , iar mai mulţi înalţi oficiali din cadrul administraţiei Statelor Unite au spus Ťdesigurť", a declarat Arad.

Directorul CIA, Leon Panetta, a declarat miercuri că Israelul ştie că este nevoie de coordonare între strategia sa şi a altor state cu privire la Iran. El a subliniat că Israelul este, de asemenea, conştient de faptul că atacarea facilităţilor nucleare ale Teheranului ar însemna "probleme serioase".



91.3 miliarde de dolari pentru război

Senatul american a aprobat acordarea a 91,3 miliarde pentru cheltuieli de război, cu 86 de voturi pentru şi numai trei împotrivă, ceea ce demonstrează sprijinul larg pentru creşterea numărului de trupe din Afganistan, scrie Fox News.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close