Antena 3 CNN Externe Revista presei. Mexic ridică restricţiile. Gates, Halliburton, marile companii, printre creditorii Chrysler

Revista presei. Mexic ridică restricţiile. Gates, Halliburton, marile companii, printre creditorii Chrysler

Revista presei. Mexic ridică restricţiile. Gates, Halliburton, marile companii, printre creditorii Chrysler
05 Mai 2009   •   06:28
Mexic ridică restricţiile

Oficialii mexicani au anunţat că vor permite afacerilor celor mai nonesenţiale să se redeschidă miercuri, după ce a ordonat închiderea acetora vineri. Se aprecia că ce este mai grav a trecu, în special din cauza închiderii afacerilor, iar virusul s-ar putea dovedi nu mai rău decât o gripă tipică de sezon, scrie ABC News.
?Virusul a intrat într-o fază de stabilizare. Cazurile descresc?, declara preşedintele Felipe Calderon , care prezicea că Mexicul se va pune imediat pe picioare.

Piraţii somalezi au atacat nave militare

Piraţii somalezi au confundat un vas militar cu unul comercial şi au încercat să atace. În timp ce se apropiau au observat îngroziţi cum două bărci şi un elicopter au plecat de pe ţinta lo pentru a lansa cotraatacul.
Ei nu au reuşit să vadă, din cauza Soarelui, că nava lor comercială, era de fapt un vas militar francez. Când bărcile lor s-au îndreptat spe vas, frigata Nivose, din cadrul forţelor UE anti-piraterie s-a aşezat pentru a fi camuflată de Soare, iar apoi a lansat contraatacul, relatează Fox News.
Eclicopterul a tras câteva focuri de armă înainte de a opri cele trei nave ale piraţilor, de pe care au fost capturaţi 11 oameni.

Bill & Melinda Gates Foundation şi Halliburton, printre companiile acţionare la falimentara Chrysler


În cadrul unei acţiuni de falimentm, compania auto americană a listat zeci de fonduri mutuale, fonduri de pensii şi companii ce au cote în cadrul datoriei Chrysler. Toţi aceştia vor trebui să recupereze în tribunal o parte din investiţia făcută.
Acţiunea de la tribunal a arătat un tablou sumbru. Chrysler are active de 39,3 miliarde dolari, dar datorii de 55,2 miliarde dolari. Aceasta înseamnă că aproape toţi creditorii importanţi vor trebui să accepte o reducere financiară în cadrul procesului de reorganizare al companiei, scrie Fox Business.
Printre cele mai mari nume pe lista creditorilor Chrysler se numără ?Bill and Melinda Gates Foundation?, organizaţia caritabilă condusă de fondatorul Microsoft şi soţie. De asemenea, Chrysler are datorii la compania petrolieră Halliburton, Kraft Foods, Indiana University, University of Kentucky, dar şi fonduri de pensii.
De asemenea, mari companii financiare precum Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Deutsche Bank şi Morgan Stanley. Toţi aceştia vor pierde sume considerabile din investiţiile lor.


Gauguin i-a tăiat urechea lui van Gogh
Faima lui Vincent van Gogh se datorează în egală măsură automutilării şi autoportretelor, Dar, la 119 morţi de la moartea sa, urechea sa este în centrul unei noi controverse.
Doi istorici susţin că pictorul nu şi-a tăiat urechea, ci a fost atacat de un prieten - artistul francez Paul Gauguin. Potrivit versiunii oficiale, olandezul şi-ar fi tăiat urecehea cu o lamă după o dispută cu Gauguin în 1888. Cu toate acestea, doi istorici germani, care au studiat timp de 10 ani anchetele poliţiei, scrisorile şi relatările, arată că Gauguin, un spadasin bun, cel mai probabil i-ar fi tăiat urechea cu o spadă în timpul unei lupte, iar cei doi artişti au căzut de acord să ascundă adevărul, subliniază The Guardian.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pirati somalezi Bill Gates Chrysler
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close