Antena 3 CNN Externe Revista presei. O întâlnire secretă israeliano-turcă aprinde controverse la Tel Aviv. Moscova promite ajutor ruşilor acuzaţi de spionaj

Revista presei. O întâlnire secretă israeliano-turcă aprinde controverse la Tel Aviv. Moscova promite ajutor ruşilor acuzaţi de spionaj

Revista presei. O întâlnire secretă israeliano-turcă aprinde controverse la Tel Aviv. Moscova promite ajutor ruşilor acuzaţi de spionaj
02 Iul 2010   •   04:44

 

O întâlnire secretă ministerială israeliano-turcă aprinde controverse la Tel Aviv

Ministrul israelian al comerţului Benjamin Ben Eliezer s-a întâlnit în secret cu ministrul turc al afacerilor externe Ahmet Davutoglu pentru a încerca să amelioreze relaţiile dintre cele două ţări, aflate în prezent la un nivel foarte scăzut, a relevat miercuri mass media israeliană, scrie AFP.

Informaţia a fost mai târziu confirmată de biroul de presă al primului ministru Benjamin Netanyahu, care a precizat că şeful guvernului a autorizat această întâlnire. Ea a suscitat indignarea ministrului israelian al afacerilor externe Avigdor Lieberman, care a protestat vehement declarând că întrevederea respectivă a avut loc fără ştirea sa. 

Ben Eliezer, care are bune relaţii cu Davutoglu, l-a întâlnit în urmă cu câteva zile undeva în Europa, a afirmat televiziunea israeliană Channel 2, fără să furnizeze detalii asupra reuniunii. 


Este vorba despre prima întâlnire israeliano-turcă la nivel ministerial de la reţinerea la 31 mai de către marina israeliană a unei flotile internaţionale care încerca să forţeze blocada Gazei. În timpul confruntărilor survenite pe nava amiral a flotilei, vasul turc Mavi Marmara, nouă militanţi turci au fost ucişi. 

Chestiunea flotilei a deteriorat şi mai mult relaţiile deja proaste dintre cei doi foşti aliaţi. Ankara şi-a rechemat ambasadorul şi a anulat trei manevre militare comune.

 

 

Hillary Clinton merge în Ucraina pentru a contrabalansa aplecarea spre Moscova

Secretarul American de stat Hillary Clinton ar putea reaprinde interesul pentru SUA în Ucraina, după o serie de paşi pro-ruşi a noii conduceri, în timpul vizitei în fostul stat sovietic, vineri, cred analiştii.

Oprirea lui Clinton la Kiev, la începutul unui tur regional în  cinci stat, este prima în Ucraina a unui oficial American de top de la alegerea preşedintelui Viktor Ianukovici în februarie.

Spre deosebire de Georgia ex-sovietică, administraţia Ianukovici nu vede nici un pericol în eforturile lui Barack Obama de a "reseta" relaţiile SUA-Rusia, explică Reuters.

De la preluarea puterii de la pro-occidentalul Viktor Iuşcenko, noul lider de la Kiev a abandonat cursa de integrare în NATO, a extins contractul de închiriere a bazei navale pentru Flota rusă de la Marea Neagră şi a accelerat legăturile comerciale cu Moscova.
Dar dori binecuvântarea Washingtonului pentru ceea ce califică a fi politică pragmatică.

Clinton va transmite însă mesajul că SUA este în continuare interesată de direcţia Ucrainei.

 

 

Parlamentul European limitează primele bancherilor

Parlamentul European (PE) va stabili noi reguli de retribuire a performanţelor bancherilor, care vor fi aplicate din 2011.

Astfel, primele în numerar vor avea o pondere de maximum 20% în cazul sumelor "deosebit de mari", şi de maximum 30%, din totalul bonificaţiilor anuale, în restul cazurilor, informează BusinessWeek şi Euractiv.

O mare parte a primelor în numerar vor constitui rezerve, pentru a fi plătite ulterior bancherilor, doar dacă investiţiile au performanţe anuale conform aşteptărilor.

 

Moscova promite asistenţă ruşilor acuzaţi de spionaj în SUA

Oficiali ai ministerului de externe din Rusia sunt pregătiţi să ofere asistenţă cetăţenilor ruşi suspectaţi că au spionat în SUA

Purtătorul de cuvânt al ministerului adăuga că Rusia are nevoie de informaţii complete "despre ce s-a întâmplat exact."

Poliţia americană a reţinut duminica trecută zece persoane suspectate de spionaj în favoarea Moscovei. Al unsprezecelea spion a fost reţinut marţi în Cipru, dar a dispărut miercuri după eliberarea sa pe cauţiune, aminteşte RIA Novosti.

Diplomaţia rusă a anunţat marţi că persoanele anchetate erau cetăţeni ruşi sosiţi în perioade diferite în Statele Unite. Ministerul a subliniat că activitatea lor nu era îndreptată împotriva Statelor Unite.

 

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close