Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rapoarte contrare despre intenţiile Londrei în Afganistan. Doliu interzis la Urumqi. Pentagonul vrea să interzică fumatul în armata SUA

Revista presei. Rapoarte contrare despre intenţiile Londrei în Afganistan. Doliu interzis la Urumqi. Pentagonul vrea să interzică fumatul în armata SUA

Revista presei. Rapoarte contrare despre intenţiile Londrei în Afganistan. Doliu interzis la Urumqi. Pentagonul vrea să interzică fumatul în armata SUA
Sursa foto: revista presei
13 Iul 2009   •   04:21
Fără doliu la Urumqi

Poliţia chineză a anunţat o interzicere a orice întâlniri, în special a marşurilor şi demonstraţiilor pe drumurile publice şi locurile publice în aer liber, ceea ce a împiedicat familiile victimelor să jelească public în a şaptea zi, conform tradiţiei chineze. De obicei, familiile vizitează temple, ard bani falşi sau invită călugări acasă.
Forţele de securitate din Urumqi se tem de violenţe şi mai mari după o săptămână de proteste publice ale musulmanilor uiguri. Restaurarea calmului a durat trei zile. Agenţia de presă Xinhua a ridicat numărul de răniţi la 1.680, scrie The Telegraph.
Zhou Yongkang, ministrul securităţii, declara că oraşele Kashgar şi Hotan au furnizat cel mai mare număr de demonstranţi.
Oraşele acestea sunt aflate la 1500 km depărtare de capitala regiunii, ceea ce arată că revoltele au fost organizate şi planificate anterior, sublinia Li Zhi, secretarul Partidului Comunist din Urumqi.


Rapoarte contrare despre intenţiile Londrei în Afganistan

Mii de soldaţi ar putea fi trimişi în Afganistan în următoarele luni, deoarce guvernul britanic ia în considerare o schmbare a strategiei ca urmare a decesului a 15 soldaţi britanici în 11 zile.
Luna trecută, şefilor militari li s-a respins cererea de a creşte numărul soldaţilor cu 2.000 de persoane, din pricina cheltuielilor ce nu ar putea fi acoperite, dar acest lucru s-ar putea modifica, scrie The Guardian.
Ministerul Apărării se confruntă cu criticile ce vizează numărul prea mic al forţelor britanice şi proasta echipare, după ce numărul de soldaţi ucişi în Afganistan l-a depăşit pe cel din Irak.
Premierul de la Londra Gordon Brown subliniază că nivelul trupelor va fi revizuit în ?lumina circumstanţelor".


În acelaşi timp, The Independent scrie că miniştrii planifică în secret reducere numărului de trupe britanice în Afganistan. Publicaţia apreciază că se doreşte reducerea personalului cu 1500 de soldaţi după alegerile de luna viitoare.


Pentagonul vrea să interzică fumatul în armata SUA

Penatagonul ia în considerare interzicerea vânzării de ţigări şi tutun în armată. Un studiu comandat de Departamentul Apărării recomandă interzicerea totală a tutunului, ceea ce ar putea însemna o eliminare a vânzărilor de tutun în interiorul bazelor şi interdicţia de a fuma pentru oricine este în uniformă. Interdicţia se va aplica şi trupelor în luptă, scrie CNN.
Potrivit studiului, folosire tutunului afectează pregătirea militarului pe termen scurt. Pe termen lung, poate provoca serioase probleme de sănătate, inclusiv cancer la plîmâni şi boli cardiovasculare.
Oficiali ai Departamentului Apărării studiază propunerile studiului şi va face recomandări echipei politice a Pentagonului şi secretarului Apărării Robert Gates.
Studiul recomandă eliminarea treptată a produselor de tutun pe o perioadă de cinci-zece ani. Măsura însă nu este privită cu ochi buni de toţi militarii.



Lansarea Endeavour, amânată din nou

Furtunile au forţat NASA să amâne lansarea navetei Endeavour pentru a patra oară
Echipa de lansare a luat decizia cu doar câteva minute înainte de a trimite Endeavour şi şapte astronauţi pe staţia spaţială internaţională. Cu toate acestea futunile au dus la oprirea numărătorii inverse.
Sâmbătă, NASA a fost nevoită să amâne lansarea din cauza aceloraşi probleme, aminteşte CBS News.
Pe 13, respectiv 17 iunie, lansarea a fost amânată din cauza unor scurgeri de hidrogen detectate în sistemul de evacuare al rezervorului extern.

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close