Antena 3 CNN Externe Revista presei. Raport: Comandanţi americani, calificaţi ?incompetenţi?. India a lansat primul său submarin nuclear. Sarah Palin demisionează din funcţia de guvernator

Revista presei. Raport: Comandanţi americani, calificaţi ?incompetenţi?. India a lansat primul său submarin nuclear. Sarah Palin demisionează din funcţia de guvernator

Revista presei. Raport: Comandanţi americani, calificaţi ?incompetenţi?. India a lansat primul său submarin nuclear. Sarah Palin demisionează din funcţia de guvernator
Sursa foto: revista presei
27 Iul 2009   •   04:46
Raport: Comandanţi americani, calificaţi ?incompetenţi? după moartea a 9 soldaţi

Un raport nepublicat al unuia din cele mai negre episoade ale armatei americane, când nouă soldaţi au fost ucişi de talibani în Afganistan, îi cataloghează pe comandanţi ca fiind incompetenţi.
Raportul oficial al luptei de la Wanat, de pe 13 iulie anul trecut, descrie curajul soldaţilor, care a făcut ca avapostul să nu fie cucerit, dar subliniază că ofiţerii, mult prea încrezători, au acţionat atât de prost încât i-au înfuriat pe localnicii pe care trebuiau de fapt să îi câştige de partea lor.
Concluziile acestui provoacă îngrijorarea în condiţiile în care alţi 23.000 de soldaţi sunt trimişi în Afganistan, arată The Daily Telegraph.
Bătălia a demonstrat capacităţile militare sofisticate ale talibanilor şi a subliniat vulnerabilitatea forţelor armate care sunt răspândite în unităţi mici în tot Afganistanul.
Istoricul militar Douglas Cubbison a fost însărcinat să producă un raport despre eveniment, după ce o analiză internă a armatei a fost calificată ca superficială.
Un număr de 50-200 de militanţi au atacat atunci un avanpost american în Wanat, unde erau 45 de soldaţi americani şi cu un mic număr de soldaţi afgani.


India a lansat primul său submarin nuclear

India şi-a inaugurat duminică primul submarin nuclear, un progrogres considerat istoric de premierul Manmohan Singh. Ceremonia s-a desfăşurat în localitatea meridională Visakhapatnam, în statul Andra Pradesh.
Propulsat cu ajutorul unui reactor de 85 de megawaţi şi putând atinge 44 de kilometri pe oră sub apă, Arihant (distrugător de inamici) integrează India în clubul închis al ţărilor care au construit propriile submarine nucleare (China, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, Rusia), explică RIA Novosti.
Submarinul de 6.000 de tone va fi testat timp de doi ani în Golful Bengal, înainte de a fi dat în folosinţă . Acesta fost încheiat cu ajutorul Rusiei şi va fi dotat cu torpile şi rachet inclusiv 12 rachete balistice.
Proiectul cuprine constuireea a cinci submarine, pentru un total de 2,9 miliarde dolari.



Sarah Palin demisionează din funcţia de guvernator

Fostul candidat la vicepreşedinţia SUA, Sarah Palin, a demisionat din funcţia de guvernator al statului Alaska, cu 18 luni înainte de expirarea mandatului. Ea îşi anunţase de altfel intenţia la începutul lunii, ceea ce a dus la speculaţii că ar putea candida la preşedinţie în 2012, transmite BBC News.
Ea i-a predat locul la conducere lui Sean Parnell în cadrul unei ceremonii la Fairbanks, Alaska.
Cu toate acestea, pe fondul unor acuze de încălcări ale eticii, dar şi ale legii, Palin nu a oferit detalii despre viitorul său politic.


Diplomaţia berii: Obama a invitat la o bere pe protagoniştii scandalului rasial din SUA


Preşedintele american Barack Obama i-a invitat din nou pe proagoniştii celui mai recent scandal rasial din SUA, în care s-a implicat şi liderul american, fapt pentru care a fost aspru criticat, relatează FOX News.
El a comentat că poliţia a ?acţionat prosteşte " când a arestat un profesor de culoare de la Harvard, despre care a recunoscut că era prietenul său, motiv pentru care ar putea fi părtinitor.
Acum însă vrea să împace poliţia, cu o invitaţie a sergentului Poliţiei din Cambridge James Crowley şi a profesorului de la Harvard Henry Louis Gates Jr. El i-a chemat pe cei doi la o bere în această săptămână.


Pakistan arestează un lider religios taliban

Pakistan a anunţat arestarea lui Maulana Sufi Muhammad, liderul spiritual al militanţilor islamişti din valea Swat, unde s-au dus recente lupte sângeroase cu teroriştii.
Deşi oficialii susţin că laţul se strânge în jurul talibanilor, diplomaţii occidentali subliniau că încă mulţi lideri sunt în libertate, scrie CBS.
Acesta va fi acuzat de uciderea mai multor persoane în cadrul procesului la care va fi supus.


Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close