Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rusia nu agrează limbajul sancţiunilor în dosarul nord-coreean. Germania cere SUA să rezolve cazul GM

Revista presei. Rusia nu agrează limbajul sancţiunilor în dosarul nord-coreean. Germania cere SUA să rezolve cazul GM

Revista presei. Rusia nu agrează limbajul sancţiunilor în dosarul nord-coreean. Germania cere SUA să rezolve cazul GM
Sursa foto: revista presei
29 Mai 2009   •   05:24
Rusia nu agrează limbajul sancţiunilor în dosarul nord-coreean

Moscova nu agrează folosirea limbajului sancţiunilor în dosarul nord-coreean şi face apel la ?răbdare?, a declarat joi un purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse. ?'Nu avem niciun motiv să ne opunem unei noi rezoluţii a Consiliului de Securitate referitoare la Coreea de Nord. Însă considerăm că nu este nevoie să recurgem limbajul sancţiunilor. Trebuie să dăm dovadă de reţinere şi răbdare?, a declarat, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale, purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Andrei Nesterenko, citat de
Reuters.
Această declaraţie intervine în contextul în care Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte o rezoluţie pentru a răspunde testului nuclear nord-coreean de luni, al doilea după cel efectuat de regimul comunist în octombrie 2006.

Un diplomat occidental, care a vorbit la adăpostul anonimatului, a precizat că cele cinci ţări ce dispun de drept de veto -China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia, membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate sunt hotărâte să 'recurgă la sancţiuni'.
MAE rus a mai arătat că speră ca gestul Phenianului să nu fie folosit ca pretext pentru a ducela o cursă a înarmărilor în lume.


Germania va investiga scurgerile de informaţii de pe Twitter

O adevărată furtună politică are loc în Germani, cu protagonistul central fiind siteul de socializare Twitter, după ce parlamentarii l-au folosit pentru a scăpa informaţii de la realegerea preşedintelui.
Vestea că Hörst Köhler a fost reales în funcţia de preşedinte german a apărut pe Twitter cu 15 minut mai devreme decât anunţul oficial, scrie a The Telegraph..
Julia Klöckner a scris pe Twitter : "Oameni, vă puteţi uita liniştiţi la fotbal. Votul a fost un suuces?. Gestul ei nu a fost însă singular.
Acestea au rupt o tradiţie veche de zeci de ani, iar Bundestag va cerceta problema săptămâna viitoare.



Poliţişti bătuţi şi înjunghiaţi la protestele din Georgia

Protestatarii care cer demisia preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili au bătut mai mulţi poliţişti şi au înjunghiat pe unul dintre ei. Incidentul a ridicat nivelul de temere că demonstraţiile ce până acum au fost paşnice ar putea duce la violenţă, arată AP.
Mulţimea demonstrează la Tiblisi de pe 9 aprile cerând demisia pro-occidentalului Saakaşvili,pe care îl acuză de înfârngerea din războiul cu Rusia şi de tendinţe autoritariste.
Acesta a refuzat să părăsească funcţia al cărei mandat expiră în 2013.



Germania apelează la Clinton pentru a rezolva cazul GM

Hillary Clinton, secretarul american de stat, a intervenit în discuţiile despre viitorul Opel şi Vauxhall la cererea miniştrilor germani, pe fondul dezvăluirii făcută de guvernul american de a vărsa şi mai mulţi bani publici în firma mamă a companiilor europene, General Motors (GM), scrie The Times.
Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de finanţe, a vorbit prin telefon cu Clinton pentru a căuta "sprijin în găsirea unei soluţii".Clinton a promis să intervină pentru a cere "cel mai mare sprinin posibil" din partea lui Timothy Geithner, secretarul trezoreriei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close