Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rusia: Washington a îngheţat scutul anti-rachetă din Europa. Fost model topless, angajată să o înlocuiască pe soţia lui Berlusconi. Kim Jong Il apare în public

Revista presei. Rusia: Washington a îngheţat scutul anti-rachetă din Europa. Fost model topless, angajată să o înlocuiască pe soţia lui Berlusconi. Kim Jong Il apare în public

Revista presei. Rusia: Washington a îngheţat scutul anti-rachetă din Europa. Fost model topless, angajată să o înlocuiască pe soţia lui Berlusconi. Kim Jong Il apare în public
Sursa foto: revista presei
09 Iul 2009   •   05:41
Rusia: Washington a îngheţat scutul anti-rachetă din Europa


Washington a suspendat planurile pentru scutul antirachetă din Europa şi ar putea să le revizuască, anunţat Konstantin Kosaciov, preşedintele comisiei de relaţii externe a Dumei de Stat ruse, comentând summitul ruso-american din Moscova, transmite RIA Novosti.
El sublinia că vin semnale puternice de la preşedintele Obama şi cercul său de apropriaţi au oprit, cel puţin, şi maximum revizuiesc" programul lor de apărare antirachetă.
El a declarat că Obama a înţeles logica Rusiei, care a înţeles că Moscova nu se opune desfăşurării de sisteme anti-rachete în principiu, ci contra deciziilor "unilaterale".
Obama nu a anunţat încă o decizie finală în legătură cu desfăşurarea forţelor americane.

Fost model topless, angajată să o înlocuiască pe soţia lui Berlusconi

Silvio Berlusconi, implicat în plin scandal legat de petrecerile pe care le-a organizat la casele sale, a hotărât să o aleagă pe Mara Carfagna, fost model topless, ca gazdă a primelor doamne la summitul G8.
Confruntat cu lipsa primei sale doamne, care a iniţiat divorţul, Berlusconi a ales o soluţie pentru a-şi păstra reputaţia,
El i-a cerut unui fost model topless, acutual ministru în cabinetul său, să ia locul soţiei. El a ales-o pe Mara Carfagna ? ministru al oportunităţilor? să aibă grijă de soţiile liderilor prezenţi în Italia pentru summitul G8, arată The Telegraph.
Tânara de 33 de ani va fi susţinută în roluzl său de altă membră a cabinetului, ministrul educaţiei Maria Stella Gelmini.




Kim Jong Il, evident slăbit, apare în public

Kim Jong Il a făcut o scurtă apariţie publică miercuri, când Coreea de Nord a comemorat 15 ani de la moartea tatălui său. Acesta este al doilea mare eveniment de stat la care Kim, în vârstă de 67 de ani, participă personal după ce s-a scris că a suferit un atac de cord, vara trecută. În aprilie, el a prezidat o şedinţă parlamentară la care a fost reales ca lider, aminteşte USA Today.
Imaginile îl arîtau pe Kim în costum kaki, mult mai slab şi afectat decât la evenimentul din aprilie.
Veştile despre sănătatea lui Kim a provocat temeri legate de instabilitatea politică din Coreea de Nord dacă ar muri fără succesor.



Mii de poliţişti, mobilizaţi în China

Mii de membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi, după trei zile de conflicte interetnice soldate cu 156 de morţi.

Militari şi poliţişti, înarmaţi cu arme automate şi echipaţi cu costume de protecţie şi-au ocupat poziţiile în centrul oraşului, pentru a încercui cartierele de uiguri, care reprezintă principala comunitate musulmană, turcofonă din Urumqi, capitala regiunii Xinjiang din China.

Operaţiunile au vizat în aparenţă separarea uigurilor de hani, etnia majoritară în China, cu scopul de a evita o repetare a violenţelor.

Convoaie de camioane au circulat având la bordul lor membri ai forţelor de ordine ce scandau: "Protejaţi poporul! păstraţi stabilitatea!", în timp ce elicoptere survolau acest oraş populat de peste două milioane de locuitori. În plus, ei împărţeau fluturaşi în care cereau populaţiei să nu iasă pe străzi, scrie AP.

Criza a fost atât de mare încât preşedintele Hu Jintao a trebuit să părăsească summitul G8 din Italia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close