Antena 3 CNN Externe Revista presei.Sarkozy, obligat să returneze bani cheltuiţi din contul statului. Medvedev: militanta asasinată "spunea adevărul. Hillary Clinton susţine că nu a fost marginalizată în politica externă

Revista presei.Sarkozy, obligat să returneze bani cheltuiţi din contul statului. Medvedev: militanta asasinată "spunea adevărul. Hillary Clinton susţine că nu a fost marginalizată în politica externă

Revista presei.Sarkozy, obligat să returneze bani cheltuiţi din contul statului. Medvedev: militanta asasinată "spunea adevărul. Hillary Clinton susţine că nu a fost marginalizată în politica externă
Sursa foto: revista presei
17 Iul 2009   •   04:39
Preşedintele francez, obligat să returneze bani cheltuiţi din contul statului

Nicolas Sarkozy a plătit peste 14.000 de euro după ce s-a descoperit că a făcut unele cheltuieli personale din conturile preşedinţiei. Cheltuielile au fost descoperite după primul audit de stat ale unui lider francez de la Ludovic al XVI-lea şi până acum.
Raportul arată că Sarkozy a returnat 14.123 euro în chitanţe în scop personal din 2008. Nu a fost dezvăluită natura cheltuiellilor, iar liderul francez a cerut chitanţele înapoi. Auditorii au arătat că Sarkozy nu a ştiut că cheltuielile au fost făcute prin contul palatului, scrie The Guardian.
Philippe Séguin, auditorul naţional, i-a cerut lui Sarkozy să permită anchetarea conturilor şefului statului în mai bine de 200 de ani. El a subliniat zonele unde cheltuielile trebuie ţinute în frâu, inclusiv călătoriile oficiale şi private ale preşedintelui şi întreţinerea costisitoare a caselor de vacanţă prezidenţiale, care sunt foarte rar folosite.

Auditorul a pus sub semnul întrebării sondaje de opinie în valoare de 400.000 de de euro, comandate de palat, care au ajuns în presă. Mai multă atenţie trebuie acordată furnizorilor de alimente pentru a avea un contract mai avantajos- de exemplu Elysée are acelaşi furnizor măcelar din 1969.
În plus factura anuală pentru flori ar putea fi de asemenea redusă de la 275.809 euro.


Medvedev: militanta asasinată "spunea adevărul"

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a ladus un omagiu, joi, militantei ruse pentru drepturile omului Natalia Estemirova, asasinată cu o zi înainte, apreciind că aceasta "făcea lucruri utile" spunând "adevărul".
"Este evident că asasinarea sa are legătură cu activitatea ei profesională, care era utilă pentru orice stat normal", a declarat Dmitri Medvedev, în cursul unei conferinţe de presă susţinute la Munchen, împreună cu cancelarul german, Angela Merkel, relatează AFP.
"Ea spunea adevărul în mod deschis, uneori vorbind cu severitate la adresa autorităţilor. Dar pentru aceasta îi apreciem pe apărărtorii drepturilor omului", a adăugat el.
În acelaşi timp, liderul de la Kremlin a apreciat că această crimă nu trebuie să "rămână nepedepsită" şi s-a declarat sigur că "asasinii vor fi găsiţi".
În vârstă de 50 de ani, Natalia Estemirova lucra pentru organizaţia neguvernamentală rusă Memorial. Ea a fost răpită, miercuri, la Groznîi, capitala Ceceniei, şi a fost găsită câteva ore mai târziu împuşcată mortal.

Parlamentul islandez a aprobat cererea de aderare la UE


Parlamentul islandez a aprobat joi depunerea cererii de aderare a aderare a ţării la Uniunea Europeană, propusă de guvern, informează AFP şi Reuters.
La finalul unor dezbateri maraton începute vineri, în favoarea propunerii s-au pronunţat 33 de deputaţi, 28 au fost împotrivă, iar doi s-au abţinut.
Ministrul agriculturii şi al pescuitului, Jon Bjarnason, a votat împotrivă, arată AFP.
După votul de joi, guvernul islandez va putea prezenta oficial la Bruxelles cererea de aderare la UE.
În cazul în care candidatura islandeză va fi acceptată, islandezii vor trebui să se pronunţe asupra ei prin referendum.
Cele mai recente sondaje arată că populaţia este destul de divizată în privinţa apartenenţei la UE, rezervele fiind legate în principal de politica UE în domeniul pescuitului, mulţi islandezi temându-se că le vor fi îngrădite drepturile în acest domeniu.


Hillary Clinton susţine că nu a fost marginalizată în politica externă

Secretarul american de stat Hillary Clinton a dezminţit zvonurile legate de faptul că ar fi fost marginalizată în problemele de politică externă şi a subliniat că se simte bine în poziţia de diplomat şef al administraţiei Obama şi a fost implicată permanent în deciziile de politică externă.

Declaraţiile vin după ce Clinton a fost absentă o perioadă din viaţa publică, urmare a unei fracturi la cot. Analiştii şi experţii de politică externă din SUA au pus la îndoială influenţa lui Clinton asupra lui Obama, remarcând că atât preşedintele american, cât şi vicepreşedintele Joe Biden au preluat responsabilităţi diplomatice din ce în ce mai mari. În plus, Joe Biden are o experienţă îndelungată în domeniu. Absenţa sa recentă a alimentat şi mai mult zvonurile, explică CBS News.
"Voi munci şi îmi voi aduce contribuţia?, a punctat Hillary Clinton.



ONU impune noi sancţiuni Phenianului


Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sancţiuni oficialilor şi companiilor din Coreea de Nord în încercarea de a deturna ambiţiile nucleare ale acestui stat. Organismul internaţional a numit cinci persoane şi cinci companii care au interducţia de a călători şi o îngheţare a activelor financiare. De asemenea, au fost numite şi două tipuri de materiale, folosite în construirea de piese pentru rachetele balistice, pe care statele nu trebuie să le livreze Phenianului, transmite AP.


Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close