Antena 3 CNN Externe Revista presei. SUA: Democraţii au lansat reformele în sănătate. Cuplu de britanici se sinucide asistat după 54 de ani de căsnicie. Israel face şi mai grea pacea cu Siria

Revista presei. SUA: Democraţii au lansat reformele în sănătate. Cuplu de britanici se sinucide asistat după 54 de ani de căsnicie. Israel face şi mai grea pacea cu Siria

Revista presei. SUA: Democraţii au lansat reformele în sănătate. Cuplu de britanici se sinucide asistat după 54 de ani de căsnicie. Israel face şi mai grea pacea cu Siria
Sursa foto: revista presei
15 Iul 2009   •   04:29
SUA: Democraţii au lansat reformele în sănătate

Liderii democraţi din Congresul american au demarat reforma în sănătate pentru a garanta majoritpţii americanilor accesul la asigurări medicale după introducerea une legi ce măreşte aria de acoperire şi se cresc şi taxele pe venit pentru cei cu venituri mari.
După luni de întâzieri şi nesiguranţă, parlamentarii erau bucuroşi să îşi prezinte propunerile ce urmăresc atingerea unui obiectiv ce a scăpat tuturor preşedinţilor americani în ultimii 60 de ani, aminteşte NY Times.
Liderul american Barack Obama a lăudat într-o declaraţie, ceea ce a calificat a fi ?cooperare fără precedent pentru a produce reforma sănătăţii ce va micşora costurile, va oferi o mai bună îngrijire pacienţilor şi va asigura un tratament corect al consumatorilor de către asiguratori.?
Republicanii susţin că actul va duce la creşterea taxelor pentru milioane de familii din clasa de mijloc. Dar democraţii subliniază că propunerea, ce aduce o nouă supraimpozitare, va afecta doar 1,2 procente din familiile din SUA.
Suprataxa se va applica gradual, variind de la un procent la 5.4%, familiilor cu venituri anuale brute mai mari de 350.000 dolari şi persoanelor ce câştigă peste 280.000.
Începând cu 2011, o familie ce câştigă 500.000 dolari va plăti 1.500 de dolari în plus pentru a ajuta la subvenţionarea acoperii tratamentului pentru cei neasiguraţi. O familie care câştigă un milion de dolari va contribui cu 9000 de dolari.



Hamas acuză Israelul că face trafic de gumă de mestecat afrodiziacă



Mişcarea Hamas a acuzat marţi serviciile de informaţii israeliene că ar fi în spatele unui trafic de gumă de mestecat afrodiziacă şi de produse stupefiante spre Fâşia Gaza, destinate "pervertirii" tinerilor palestinieni.

"Am descoperit două tipuri de stimulente corporale introduse în Fâşia Gaza , pornind de la puncte de trecere a frontierei cu Israelul, primul tip se prezintă sub formă de gumă de mestecat şi cel de-al doilea sub formă de picături care se înghit sau se iau cu o băutură", a declarat Islam Shahwan, purtător de cuvânt al poliţiei mişcării islamiste.

"I-am capturat pe membrii grupului care a introdus aceste produse", a adăugat el. "Ei au recunoscut că au legături cu serviciile de informaţii sioniste şi că produsele au fost aduse împreună cu mărfurile care intră în Fâşia (Gaza) prin puncte de trecere cu Israelul", scriu YNet News şi AFPT.

"Serviciile de informaţii încearcă să pervertească tânăra generaţie, răspândind aceste produse printre elevii şi studenţii din şcoli şi universitate", a afirmat el.

Cuplu de britanici se sinucide asistat după 54 de ani de căsnicie

Un cuplul de britanici a decis să se sinucidă împreună. El îşi petrecuse viaţa dirijând cele mai renumite orchestre din lume, dar acum era aproape orb şi surd. Soţia sa de 74 de ani fusesese diagnosticată cu cancer. Astfel că Edward şi Joan Downes au decis să moară împreună.
Sir Edward şi soţia sa şi-au pus capăt vieţii la o clinică din Zurich, ţinându-se de mână, sub privirile copiilor lor, transmite AP.
?După 54 de ani petrecuţi fericiţi îmăreună, au decis să îşi pună capăt vieţii decât să continue să lupte cu serioase probleme de sănătate," arată un comunicat al fiilor.


Israel acceptă o lege ce ar putea întârzia pacea cu Siria

Cabinetul israelian a aprobat un act ce va cere acceptul parlamentului sau referendum naţional înainte de retragerea din teritoriile ocupate siriene. Decizia ar putea amâna o retragere ca parte a unui acord de pace. Conform actualelelor legi, guvernele israeliene au puterea de a decide singure termenii unui tratat de pace.
Iniţiativa aparţine comisiei ministeriale pentru legi a premierului Benjamin Netanyahu şi a fost avansată duminică, când trimisul special american a sosit în regiune pentru a impulsiona reluarea discuţiilor între Israel şi Siria, relatează Reuters.
Măsura, totuşi, trebuie să mai primească unele voturi înainte de a deveni lege.


Goldman Sachs, profit de 3,44 miliarde dolari

Goldman Sachs Group Inc. a anunţat un profit pentru trimestrul doi ce s-a situat peste estimările analiştilor. Profitul net a fost de 3,44 miliarde dolari, sau 4,93 dolari/actiune, conform unui comunicat al băncii. Analiştii aşteptau un profit de 3,54 dolari/aţiune, punctează AFP.
Compania care a rambursat 10 miliarde de dolari din fondul de salvare federal în T2, este a cincea bancă americană din punct de vedere al activelor şi a beneficiat de apreceirea cu 77% a titlurilor în 2009.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cinci copii au fost răniți, după un accident în Argeș
x close