Antena 3 CNN Externe Revista presei. Tailanda opreşte avion nord-coreean cu 35 tone de arme. Israel aprobă tratarea preferenţială a unor colonii evreieşti. SUA cere Pakistanului să acţioneze contra talibanilor

Revista presei. Tailanda opreşte avion nord-coreean cu 35 tone de arme. Israel aprobă tratarea preferenţială a unor colonii evreieşti. SUA cere Pakistanului să acţioneze contra talibanilor

Revista presei. Tailanda opreşte avion nord-coreean cu 35 tone de arme. Israel aprobă tratarea preferenţială a unor colonii evreieşti. SUA cere Pakistanului să acţioneze contra talibanilor
Sursa foto: ziare
14 Dec 2009   •   04:30


Tailanda opreşte avion nord-coreean cu 35 tone de arme

Avionul confiscat de poliţia tailandeză pentru că trafica arme nord-coreene era rusesc, înregistrat în Georgia, cu echipaj din Kazahstan şi Belorssia. Aceasta pare cea mai mare captură în cadrul embargoului internaţional impus contra Coreii de Nord- un arsenal de rachete, grenade, arme mici.
Totuşi, reuşita s-ar putea dovedi o lovitură adusă eforturilor de revenire la masa negocierilor pentru încearea programului nuclear al Phenianului, crede AP.
Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei thailandeze, Pongsapat Pongcharoen, membrii echipajului, patru din Kazahstan şi unul din Belarus, au afirmat că nu au nicio legătură cu armele. Iniţial, ei le-au spus autorităţilor thailandeze că avionul transportă piese de schimb.

Presa thailandeză a anunţat duminică, citând surse din cadrul poliţiei, că pilotul din Belarus a recunoscut că membrii echipajului au fost angajaţi să transporte nişte bunuri din Coreea de Nord în Ucraina, care era destinaţia finală.

La rândul său, premierul thailandez Abhisit Vejjajiva a indicat că avionul aparţine guvernului georgian, iar următoarea oprire după Thailanda ar fi fost Sri Lanka. El a precizat însă că nu este sigur că Sri Lanka era ultima destinaţie.


Israel aprobă tratarea preferenţială a unor colonii evreieşti


Cabinetul israelian a aprobat, duminică, listarea coloniilor evreieşti din Cisiordania ca "zone de prioritate naţională," ceea ce oferă acestor comunităţi milioane de dolari în finanţare suplimentară de stat, transmite BBC News.
Decizia va declanşa, fără îndoială, furie deoarece vine la doar câteva săptămâni după ce Israel a instituit un moratoriu de 10 luni pentru construcţia de noi case în colonii, urmare a presiunii americane.
Cabinetul a votat pentru aprobarea includerii coloniilor în lista comunităţilor desemnate ca zone de priorotate naţională, ce le acordă dreptul la credite de 41 milioane de dolari
De noile credite vor beneficia coloniştii israelieni şi pot fi folosite pentru programe educaţionale şi de cultură. Circa două milioane de israelieni din populaţia de şapte milioane a statului vor vi acoperiţi de acest plan, despre care agenţia de presă Ynet remarca că 40 procente din beneficiari vor fi non-evrei.


SUA cere Pakistanului să acţioneze contra talibanilor

Şeful Comenzii Centrale americane, generalul David Petraeus, a cerut Islamabadului să acţioneze contra bazelor din Pakistan ale talibanilor.
"Ar fi de mare ajutor dacă s-ar pune presiune suplimentară, de către Pakistan, asupra conducerii celor care provoacă probleme în Afganistan," arăta Petraeus, care acum este responsabil pentru operaţiunile militare SUA din afara ţării, aminteşte Press TV .
El consideră că aceasta ar aduce un progres semnificativ în Afganistan, ce va fi necesar în timp.


India a testat cu succes o rachetă nucleară

India a testat cu succes o rachetă balistică capabilă să transporte încărcătură nucleară de o navă, scrie presa locală. Racheta Dhanush, cu o rază de 350 km şi o capacitat de 500 kg poate transporta atât focoase nucleare cât şi convenţionale, scrie RIA Novosti.
Aceasta este versiunea marină a sistemului rachete sol-sol Prithvi .
Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close