Antena 3 CNN Externe Revista presei. Trupul unui soldat american, recuperat din Irak după 18 ani. Iran aşteaptă ordinul ayatollahului pentru a construi bomba nucleară. Londra: Al-Qaida a încercat să se infiltreze în MI5

Revista presei. Trupul unui soldat american, recuperat din Irak după 18 ani. Iran aşteaptă ordinul ayatollahului pentru a construi bomba nucleară. Londra: Al-Qaida a încercat să se infiltreze în MI5

Revista presei. Trupul unui soldat american, recuperat din Irak după 18 ani. Iran aşteaptă ordinul ayatollahului pentru a construi bomba nucleară. Londra: Al-Qaida a încercat să se infiltreze în MI5
Sursa foto: revista presei
03 Aug 2009   •   04:40
Londra: Al-Qaida a încercat să se infiltreze în rândurile MI5

Serviciul de informaţii britanic MI5 ar putea fi infiltrat de simpatizanţi ai reţelei teroriste al-Qaida, a declarat preşedintele comisiei parlamentare pentru lupta antiteroristă Patrick Mercer, citat de BBC News.

Mercer, care a afirmat că deţine informaţii potrivit cărora şase simpatizanţi ai reţelei teroriste ar fi încercat să intre în rândurile MI5, a cerut secretarului de Interne să confirme informaţia.

El a adăugat că patru dintre cei şase suspecţi au fost respinşi în urma verificărilor de securitate iniţiale, dar alţi doi au reuşit să depăşească primele controale.

Ministerul britanic de Interne a afirmat că MI5 tratează cu seriozitate controalele de securitate, iar oficiali din cadrul Guvernului au respins categoric afirmaţiile lui Mercer.
Parlamentarul a cerut Ministerului de Interne să precizeze cât de departe au reuşit să ajungă suspecţii în rândurile MI5 înainte de a fi identificaţi.

Oficiali guvernamtali au declarat însă pentru BBC că nu există nici o dovadă că MI5 ar fi recrutat vreodata simpatizanţi al-Qaida.


Trupul unui soldat american, recuperat din Irak după 18 ani

Rămăşiţele locotentului Michael "Scott" Speicher, pilot american doborât în Irak în războiul din Golf din 1991, au fost găsite în deşert, punându-se punct astfel unui mister de 18 ani şi specualţiilor că ar putea fi încă în viaţă.
Aceasta a fost dat dispărut în primele zile ale conflictlui şi pronunţat decedat după ce avionul său a fost doborât. Cu toate acestea, incertitudinea a planat asupra sorţii pilotului, iar faptul că încercările de găsire a trupului nu au avut succes au dus la schimbarea statutului de câteva ori în "dispărut în acţiune" şi ulterior în "dispărut-capturat", scrie The Daily Telegraph.
Luna trecută, un irakian a declarat că ştie despre părbuşirea unui avion american şi un pilot ce ar fi fost îngropat de beduini în deşert. Căutărilor din zonă au dus la descoperirea unor fragmente de craniu şi a unor oase, soldatul fiind identificat după amprentele dentare.
Amiralul Gary Roughead, şeful operaţiunilor navale, sublinia că descoperirea subliniază angajamentul armatei americane de a nu lăsa niciun soldat în urmă.

Iran aşteaptă ordinul ayatollahului pentru a construi bomba nucleară


Iran are tehnologia pentru a crea şi detona un focos nuclear şi aşteaptă doar ordinul liderului suprem, ayatollah Ali Khamenei, pentru a produce prima bombă, apreciază surse din cadrul serviciilor de informaţii occidentale.

Acesta arătau că Iran a încheiat programul de cercetare în 2003 şi ar putea crea o bombă în termen de un an de la primirea ordinului de la liderul suprem-

O prognoză a serviciului american de informaţii estima în urmă cu doi ani că Iran a încheiat programul său de cercetare în acel an din cauza ameninţării SUA de a invada Irakul, dar acum surse occidentale susţin că Teheran s-a oprit deoarece îşi atinsese scopul- găsirea unei modalităţi de a detona un focos ce ar putea fi lansat cu racheta cu rază lungă de acţiune Shehab-3, arată The Times.
Se apreciază că de la primirea aprobării ar dura şase luni îmbogăţirea uraniului şi alte şase luni pentru construirea focosului.

Washington a dat Iranului termen până luna viitoare pentru deschiderea discuţiilor ce ar viza rezolvarea crizei nucleare. În acest context, ministrul israelian al Apărării Ehud Barak arăta săptămâna trecută că opţiunea unui atac militar asupra unităţilor nucleare iraniene rămâne încă valabilă dacă discuţiile eşuează. Oficialii evrei cred că un raid aerian ar întârzia acest program cu doi-trei ani.



Greenspan: Economia SUA va creşte cu 2.5% în T3

Cea mai gravă recesiune din ultimii 50 de ani este pe final, iar creşterea va reveni cu un ritm mai mare decât prevăd economiştii, crede fostul preşedinte al Rezervei Federale Americane, Alan Greenspan, citat de Bloomberg.
?Am putea avea chiar 2,5 procente în actualul trimestru?, declara acesta în vreme ce analiştii chestionaţi de Bloomberg mizează pe o creştere de un procent.
Economia americană s-a contractat cu un procent în al doilea trimestru, mai puţin decât se estima.
Cu toate acestea, el a prezis că şomajul va creşte deşi cu o viteză mai mică.



Nouă tulpină a virusului HIV, descoperită la o femeie din Camerun

O nouă tulpină a virusul ui ce provoacă SIDA a fost descoperită la o femeie din Camerun. Aceast diferă de cele trei deja cunoscute forme ale viruslui imunodeficienţei umane şi parea a avea legătură cu un virus descoperit la gorile.
Formele cunoscute ale HIV sunt legate de formele virusul la cimpanzei, notează CBS News.
Echipa de cercetători apreciază că cel mai probabil noul virus a fost transmis de la gorile la oameni.
Femeia diagnosticată cu noua formă a virusului a negat însă că ar fi avut vreun contact cu primatele sau cu carne provenind de la acestea.




Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close