Antena 3 CNN Externe Revoluţie la Chişinău. Televiziunea de stat difuzează programe de varietăţi (VIDEO)

Revoluţie la Chişinău. Televiziunea de stat difuzează programe de varietăţi (VIDEO)

Revoluţie la Chişinău. Televiziunea de stat difuzează programe de varietăţi (VIDEO)
Sursa foto: programe varietati
07 Apr 2009   •   16:49

Peste 30.000 de tineri protestează la Chişinău faţă de regimul comunist. Forţele de ordine au folosit arme cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene şi au loc ciocniri violente între protestatari şi poliţie. Mai multe clădiri sunt distruse şi incendiate. Potrivit autorităţilor, doi poliţişti şi o tânără şi-au pierdut viaţa în timpul acestor ciocniri. Este aproape revoluţie.

Cu toate acestea, în afară de o corespondenţă din faţa Palatului Parlamentului, pentru jurnalul de ştiri, postul naţional de televiziune din ţara vecină, Moldova 1, prezintă programe de varietăţi. La ora actuală, Pe Moldova 1 se poate urmări un program pentru copii, cu cântece şi dansuri populare.

În locul relatărilor de la faţa locului, jurnalele de ştiri din Moldova au prezentat declaraţiile observatorilor din partea OSCE, cu privire la organizarea alegerilor.



Mai mult, jurnalul postului naţional de televiziune nu arată imagini în direct din piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în locul acestora fiind prezentat un montaj, care scoate în evidenţă numai felul în care tinerii vandalizează clădirile din centrul oraşului.

După difuzarea discursului preşedintelui, postul naţional de televiziune difuzează documentare despre Grigore Vieru şi Doina şi Ion Aldea Teodorovici, personalităţi care au marcat legăturile Republicii Moldova cu România.

Şi postul naţional de radio a avut acelaşi comportament. Aici s-a difuzat preponderent muzică populară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close