Antena 3 CNN Externe Rezultate parţiale. Irlanda a votat în favoarea Tratatului de la Lisabona

Rezultate parţiale. Irlanda a votat în favoarea Tratatului de la Lisabona

Rezultate parţiale. Irlanda a votat în favoarea Tratatului de la Lisabona
Sursa foto: Referendum Irlanda
03 Oct 2009   •   13:41

Irlandezii au votat în favoarea adoptării Tratatului de la Lisabona. Cel puţin aşa reiese din rezultatele parţiale ale refendumului susţinut vineri. Guvernul de la Dublin vorbeşte deja despre o victorie convingătoare, iar tabăra opozanţilor şi-a recunoscut înfrângerea. Rezultatele oficiale sunt aşteptate în jurul orei 19.00, ora României.

În Irlanda a început la ora 09.00, ora locală (ora 11.00, ora României) numărătoarea voturilor de la referendumul de vineri, asupra Tratatului de la Lisabona. Rezultatul este aşteptat cu mare nerăbdare pe întregul continent, deoarece un vot negativ ar paraliza din nou Uniunea Europeană.

Conform unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, aproximativ 60% dintre irlandezi s-au declarat de acord cu prevederile Tratatului de la Lisabona, după ce la referendumul organizat anul trecut pe aceeaşi temă irlandezii au respins documentul. Sondajul a fost efectuat de Fine Gael, partid de opoziţie, favorabil tratatului, pe un eşantion de 1.000 de persoane în 33 de zone din ţară, precizează Mediafax.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tratatul de la Lisabona
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close