Antena 3 CNN Externe Rezultatul referendumului privind extinderea liberei circulaţii ar putea fi afectat de cerşetoria din Geneva

Rezultatul referendumului privind extinderea liberei circulaţii ar putea fi afectat de cerşetoria din Geneva

Rezultatul referendumului privind extinderea liberei circulaţii ar putea fi afectat de cerşetoria din Geneva
23 Dec 2008   •   12:27

Un oficial de la Geneva susţine că legislaţia cu privire la interzicerea cerşetoriei nu este respectată în Elveţia, ceea ce ar putea afecta rezultatul referendumului privind extinderea liberei circulaţii la România şi Bulgaria. Într-o scrisoare, trimisă consilierului de stat Luc Barthassat, consilierul Laurent Moutinot face apel la respectarea legislaţiei existente în acest sens.
Recent, Barthassat îi reproşase lui Moutinot, care conduce Departamentul instituţiilor, că nu ia măsuri pentru respectarea interdicţiei cerşetoriei, aflată în vigoare de un an. Acesta este îngijorat că întensificarea cerşetoriei la Geneva va intensifica nemulţumirile partidelor care se opun extinderii liberei circulaţii.
"Populaţia este tot mai stânjenită de întoarcerea romilor pe străzile Genevei. Cerşetoria, pe care mulţi o practică într-un mod agresiv, este resimţită foarte prost. Nu pot să nu denunţ toleranţa excesivă a autorităţilor responsabile. (...) Mi-e teamă ca unii să nu confunde romii şi românii; din această cauză mi-am permis acest atac. Nu este momentul să ne relaxăm", a mai spus Barthassat, citat de Mediafax. El a adăugat că problema nu se limitează doar la centrul oraşului, ci afectează şi zone precum Onex, Bernex şi Plan-les-Ouates.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close