Antena 3 CNN Externe Risipă globală: 1,3 miliarde de tone de alimente, aruncate la gunoi. Un miliard de oameni nu au ce mânca

Risipă globală: 1,3 miliarde de tone de alimente, aruncate la gunoi. Un miliard de oameni nu au ce mânca

Atenţie! Ne aşteaptă o criză alimentară fără precedent, ne avertizează specialiştii. În ciuda acestor atenţionări însă, continuăm să aruncăm foarte multă mâncare.

Risipă globală: 1,3 miliarde de tone de alimente, aruncate la gunoi. Un miliard de oameni nu au ce mânca
Sursa foto: Foto: shc.edu
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2011   •   09:20

Un studiu comandat de Organizaţia Naţiunilor Unite arată că, anual, sunt aruncate la gunoi aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente, adică 33 la sută din totalul producţiei. Asta în timp ce aproape un miliard de locuitori ai Planetei nu au ce mânca.

Acelaşi studiu arată că, în ţările subdezvoltate, oamenii aruncă mâncarea din cauza unei infrastructuri slabe. În ţările dezvoltate însă, studiile arată că atât comercianţii, cât şi cumpărătorii, se grăbesc să ducă la gunoi mâncarea, deşi termenul de valabilitate nu a expirat.

Pentru a evita această risipă specialiştii recomandă o creştere a atenţiei faţă de transportul, prelucrarea şi ambalarea produselor alimentare. De asemenea, ei ne avertizează că NU ar trebui să cumpărăm mai mult decât consumăm.

×
Subiecte în articol: raport alimente
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close