Antena 3 CNN Externe Roma. Comercializarea băuturilor alcoolice a fost restricţionată

Roma. Comercializarea băuturilor alcoolice a fost restricţionată

Roma. Comercializarea băuturilor alcoolice a fost restricţionată
Sursa foto: Vanzare alcool
24 Ian 2009   •   16:47

Autorităţile de la Roma au restricţionat comercializarea băuturilor alcoolice. Potrivit noilor reglementări, este interzisă comercializarea băuturilor în magazine după ora 21.00, iar în baruri şi cluburi după ora 02.00. Măsura a fost luată pentru a tempera agitaţia şi zgomotul din cartierele centrale ale capitalei italiene, dar este controversată atât de locuitorii Romei cât şi de turişti.
?Nu este normal pentru că aplicarea acestei interdicţii se face la o oră nepotrivită. Oamenii tocmai iau cina în acel moment şi sunt tot timpul în întârziere. Vor ieşi de la birou şi nu vor putea să cumpere o sticlă de vin pentru acasă?, spune Sergio Ceccharelli, patronul unui magazin.
Comercianţii spun că legea le va afecta afacerea. Ei pot fi amendaţi cu până la 600 de euro pentru nerespectarea măsurii. ?Vindem multe băuturi alcoolice în afara barului. Cu această măsură vom avea o scădere considerabilă a venitului. Va fi într-adevăr o problemă?.
Documentul vine însă în avantajul locuitorilor care s-au plâns de zgomotul făcut de petrecăreţi. Criticii măsurilor luate de noul primar al Romei sunt de părere că legea va duce la vânzarea ilegală a produselor alcoolice. Interdicţia este în vigoare până la sfârşitul lunii martie.
Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close