Antena 3 CNN Externe Roma. O româncă şi fiul ei de trei ani au murit într-un incendiu izbucnit într-o tabără ilegală

Roma. O româncă şi fiul ei de trei ani au murit într-un incendiu izbucnit într-o tabără ilegală

Roma. O româncă şi fiul ei de trei ani au murit într-un incendiu izbucnit într-o tabără ilegală
26 Dec 2008   •   21:56

Un incendiu, care a izbucnit vineri dimineaţă într-o baracă improvizată dintr-o tabără de la periferia Romei a provocat moartea unei românce în vârstă de 32 de ani şi a fiului ei de trei ani. Ei sosiseră în Italia de doar două zile. Familia aprinsese focul în baracă pentru a se încălzi, iar femeia a vărsat din greşeală o sticlă de lichid inflamabil pe flacără. Când s-a petrecut tragedia, tatăl copilului nu se afla în baracă. El plecase cu puţin timp în urmă să caute de muncă prin împrejurimi.
Primarul Romei, Gianni Alemanno, a vizitat locul unde şi-au pierdut viaţa cei doi români. El a calificat incidentul drept o "tragedie teribilă" şi a promis că va lua măsuri împotriva taberelor ilegale de nomazi. "Au existat multe intervenţii în această zonă, dar se pare că era necesar ca acestea să fie mai incisive", a explicat Alemanno.
El a spus că, până la primăvară, vor fi demolate toate barăcile din zona Castelfusano, unde s-a petrecut incendiul, iar cei care locuiesc aici vor fi evacuaţi. În schimb, vor fi construite tabere legale în zona Raccordo.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close