Antena 3 CNN Externe Roman Protasevici, scos de autoritățile din Belarus într-o conferință de presă: ”Nimeni nu m-a bătut”

Roman Protasevici, scos de autoritățile din Belarus într-o conferință de presă: ”Nimeni nu m-a bătut”

Jurnalistul Roman Protaseivici a apărut, luni, la o conferință de presă la sediul Ministerului de Afaceri Externe din Minsk, spunând că se simte bine și că nu a fost bătut.

Roman Protasevici, scos de autoritățile din Belarus într-o conferință de presă: ”Nimeni nu m-a bătut”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    14 Iun 2021   •   23:38

Protasevici a declarat în timpul conferinței că nu a fost obligat să coopereze cu autoritățile și că se află într-o stare bună de sănătate, după ce a fost arestat luna trecută când avionul în care se afla a fost forțat să aterizeze la Minsk.

"Totul este în regulă cu mine. Nimeni nu m-a bătut, nimeni nu m-a atins. Înțeleg daunele pe care le-am provocat nu numai statului, ci și țării. Acum vreau să fac tot ce îmi stă în putință pentru a remedia această situație", a spus jurnalistul, potrivit Reuters.

Protasevici a avut mai multe apariții după ce a fost trimis în închisoare de autoritățile din Belarus. El a recunoscut că a complotat împotriva președintelui Alexander Lukașenko prin organizarea de „revolte” și și-a retras criticile față de acesta.

Apropiații lui Protasevici și opozanții regimului Lukașenko sunt de părere că aceste ieșiri laudative la adresa președintelui i-au fost impuse jurnalistului prin violență. Într-una dintre filmările care au apărut în spațiul public pe mâinile jurnalistului se pot observa vânătăi.

"Indiferent ce spune el, să nu uităm: este un ostatic. Iar regimul îl folosește ca trofeu", a scris pe Twitter Franak Viacorka, consilierul opozantei Sviatlana Tsikhanouskaya.

Autoritățile din Belarus susținut totuși că mărturisirile televizate ale lui Protasevici au fost făcute în mod voluntar.

×
Subiecte în articol: Roman Protasevici Minsk
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close