Românii care s-au uitat prea mult la Fast and Furious! Cum au furat telefoane din camioane aflate în mişcare

01 Aug 2017   •   11:25
Românii care s-au uitat prea mult la Fast and Furious! Cum au furat telefoane din camioane aflate în mişcare Foto: pixabay.com

Poliţia olandeză a arestat un grup de români suspectaţi că au furat din cel puţin 17 camioane cu marfă aflate în mişcare.

Potrivit anchetatorilor, furturile au început în 2015. Vizate erau camioanele care transportau produse electronice scumpe. Ca mod de operare, hoţii se deplasau cu o maşină în spatele camionului aflat în mişcare. Apoi, ei pătrundeau în remorcă şi aruncau în maşina lor diversele obiecte pe care le găseau. Alte persoane implicate ţineau traficul la distanţă cu ajutorul altor autovehicule.

Anchetatorii i-au urmărit pe membrii bandei de hoţi într-un parc de vacanţă luxos din regiunea Veluwe. După derularea percheziţiilor la cabana în care românii locuiau, poliţia a găsit telefoane mobile iPhone în valoare de aproximativ o jumătate de milion de euro, precum şi o camionetă special echipată pentru acest tip de jaf.

Nu a fost stabilit deocamdată dacă aceştia vor fi judecaţi în Olanda, întrucât doar cinci dintre cele 17 jafuri au avut loc în Olanda, restul în alte părţi ale Europei. România poate cere extrădarea acestora, în baza infracţiunilor comise în Europa.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close