Antena 3 CNN Externe Românii renunţă la vacanţa de Paşti din Thailanda, datorită violenţelor din Bangkok

Românii renunţă la vacanţa de Paşti din Thailanda, datorită violenţelor din Bangkok

Românii renunţă la vacanţa de Paşti din Thailanda, datorită violenţelor din Bangkok
Sursa foto: violente thailanda
14 Apr 2009   •   20:40

Violenţele din Thailanda spulberă pofta de vacanţe de lux a românilor. Cei care aveau bilete cumpărate pentru Paşti au desfăcut bagajele şi au renunţat la concedii. Mii de turişti din toată lumea se gândesc de două ori înainte să aleagă aceasta destinaţie. Nimeni nu vrea în meniu gloanţe sau lupte de stradă - pentru că asta s-a servit pe străzile din Bangkok.

Thailanda e o destinaţie de lux pe un butoi cu pulbere. Un om a murit şi 70 au fost răniţi în revolta ?cămăşilor roşii". 300 de turişti români sunt în pericol. Cei mai mulţi au ajuns acolo înainte de conflictele care zguduie Bangkokul.

Consulul României avertizează acum: niciun român să nu mai plece în Thailanda.

?Sunt evitate violenţele la adresa turiştilor, pentru că acestea sunt probleme interne. Dar, recomandarea noastră e de a NU vizita Thailanda în această perioadă?, a declarat Marius Miclea, consulul României în Thailanda.

Nimeni nu vrea să-i şuiere gloanţele pe la ureche sau să servească în locul unui cocktail cu umbreluţă un cocktail Molotov. Mai ales că un sejur în Thailanda poate să coste şi 10.000 de euro.

?Am avut câteva cereri pentru săptămâna trecută şi săptămâna asta, dar oamenii au renunţat la sejul datorită conflictului din Bangkok?, a precizat agentul de turism Roxana Câmpeanu.

Până acum, niciunul dintre cei 300 de turişti români aflaţi în Thailanda nu au cerut ajutorul ambasadei.
?Nu au fost cazuri de turişti agresaţi. Nu avem cunoştinţă despre implicarea în evenimente a unor cetăţeni români?, a spus Marius Miclea.

Asta nu înseamnă că nu sunt în pericol. Şi anul trecut, au fost violenţe extreme în Thailanda. Atunci, peste 300.000 de turişti au rămas blocaţi în Bangkok, după ce protestatarii au ocupat aeroporturile.

În ultimii ani, 4.000 de români au ales să plece în vacanţă în Thailanda.

Observator

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close