Antena 3 CNN Externe Românul arestat în urma protestelor de la Chişinău a fost eliberat

Românul arestat în urma protestelor de la Chişinău a fost eliberat

Românul arestat în urma protestelor de la Chişinău a fost eliberat
Sursa foto: Moldova
24 Apr 2009   •   09:26

Românul reţinut de autorităţile moldovene la scurt timp după protestele de la începutul lunii din Chişinău a fost eliberat joi. El va fi cercetat penal în continuare în stare de libertate şi a primit interdicţia de a părăsi localitatea, informează Mediafax. Solicitarea de prelungire a mandatului de arestare a fost respinsă de Judecătoria sectorului Răcari din lipsă de probe.

Johnatan Jerusalayem Netanyahu a fost arestat pe data de 10 aprilie şi acuzat că ar fi participat la distrugerea de bunuri în timpul protestelor violente de pe 7 aprilie din centrul Chişinăului. El spune însă că nu este vinovat de acuzaţiile care i se aduc. ?Nu am nicio vină (...) din curiozitate m-am dus acolo. M-am dat mai într-o parte şi pe urmă poliţiştii au aruncat cu grenade lacrimogene. Din beţia aceasta am început şi eu să arunc nişte pietre?, a declarat Netanyahu.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a afirmat, într-un comunicat publicat în data de 10 aprilie, că Netanyahu este acuzat de organizarea de "dezordini de masă" şi acţiuni de "uzurpare a puterii de stat". La momentul arestării, la domiciliul lui Netanyahu au fost găsite mai multe recipiente cu substanţe inflamabile şi scheme ale clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei moldovene. Netanyahu susţine însă că nu ştie cum au ajuns aceste obiecte în locuinţa sa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close