Antena 3 CNN Externe Romulus Mailat ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă

Romulus Mailat ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă

Romulus Mailat ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă
Sursa foto: Romulus Mailat
18 Ian 2009   •   17:55

Procurorii italieni solicită, în apel, condamnarea pe viaţă a românului Romulus Mailat în cazul uciderii Giovannei Reggiani, informează Mediafax. În urmă cu aproximativ o lună jumătate, Mailat a fost condamnat, de instanţa italiană, la 29 de ani de închisoare, pentru uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a Giovannei Reggiani.
În cererea de contestare a sentinţei, procurorii Maria Bice Barborini şi Giovanni Ferrara susţin că starea de ebrietate în care se afla rromul în momentul comiterii crimei ar trebui considerată drept o circumstanţă agravantă.
Însă, avocatul românului, Piero Piccinini, a afirmat:"Justiţia nu a avut curajul să admită lipsa de validitate a probelor prezentate de procurori". "Aici nu doar că un om nevinovat se află în închisoare, dar există riscul ca adevăratul criminal să nu fie găsit niciodată" a adăugat Piccinini.
Pe data de 30 octombrie 2007, Giovanna Reggiani, de 47 de ani, a fost agresată în apropierea gării Tor di Quinto din Roma. Trupul acesteia a fost abandonat într-un şanţ.
Românul Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat la 29 de ani de închisoare de instanţa italiană, pentru uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a Giovannei Reggiani. Potrivit site-ului Roma Citta, Mailat trebuie să plătească şi o amendă penală de 1.000 de euro şi daune materiale stabilite deocamdată la 500.000 de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close