Antena 3 CNN Externe Ronnie Biggs, unul din cei mai mari hoţi din istorie, va fi eliberat (VIDEO)

Ronnie Biggs, unul din cei mai mari hoţi din istorie, va fi eliberat (VIDEO)

Ronnie Biggs, unul din cei mai mari hoţi din istorie, va fi eliberat (VIDEO)
Sursa foto: Ronnie Biggs
07 Aug 2009   •   18:11

Ronnie Biggs, supranumit Marele Jefuitor de Trenuri, care a devenit cel mai cunoscut condamnat britanic, este pe punctul de a fi eliberat din închisoare, a declarat vineri fiul său, Michael. El, împreună cu aţi 11 membri ai bandei sale, a fost autorul unuia dintre cele mai mari jafuri din istorie. Biggs atacat în 1963 trenul poştal Glasgow ? Londra, captura putând fi echivalată la aproximativ 50 de milioane de euro.

El a fost prins şi condamnat chiar în anul următor, dar a evadat 15 luni mai târziu, folosind o sfoară cu care a coborât de pe acoperişul închisorii.

Biggs, care şi-a petrecut 35 de ani din viaţă ascunzându-se. El s-a mutat din Australia în Panama şi Venezuela, înainte de a se stabili în Brazilia, unde a câştigat popularitate prin viaţa sa libertină şi modul în care a sfidat autorităţile britanice. În 1974 a fost depistat de un ziar britanic, dar a scăpat ca prin urechile acului de extrădare, prietena lui de la acel moment, stripteuza Raimunda de Castro, fiind însărcinată.

În 2001 el s-a întors de bună voie în Marea Britanie şi a fost băgat la închisoare, unde ar fi urmat să execute o pedeapsă de 30 de ani. În vârstă de 79 de ani, Biggs este acum bolnav de pneumonie, nu mai poate vorbi şi este hrănit cu ajutorul tuburilor. Guvernul a aprobat deja eliberarea sa după ce doctorii au confirmat că sunt foarte puţine şanse ca acesta să îşi revină.



Antena3.ro

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close