Antena 3 CNN Externe Rușii și-au incinerat victimele din Bucha într-o groapă comună pentru a încerca să-și ascunde faptele, susține un consilier al ministrului ucrainean de Interne

Rușii și-au incinerat victimele din Bucha într-o groapă comună pentru a încerca să-și ascunde faptele, susține un consilier al ministrului ucrainean de Interne

O groapă comună în care ocupanții ruși ar fi încercat să-și ascundă crimele a fost găsită în Bucha de autorități, a transmis Anton Gherașcenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, pe pagina oficială de Telegram.

Rușii și-au incinerat victimele din Bucha într-o groapă comună pentru a încerca să-și ascunde faptele, susține un consilier al ministrului ucrainean de Interne
Sursa foto: Telegram/Pravda Gerashchenko
de Adelina Miron    |    05 Apr 2022   •   20:41

„În fiecare zi există tot mai multe dovezi ale crimelor de război în teritoriile eliberate.

Polițiștii au găsit cadavrele a șase persoane, patru femei și doi bărbați, în timp ce lucrau în teritoriu și curățau orașul Bucha. La unul dintre cadavre a fost descoperită o rană provocată de un glonț.

Ocupanții au fost cei care au împușcat locuitorii caselor din apropiere.

Au ars cadavrele, înainte de a turna pe ele benzină, încercând să îngroape și să șteargă urmele crimelor lor.

Este încă imposibil să aflăm cine sunt, să identificăm cadavrele - fețele sunt de nerecunoscut. Experții vor efectua teste ADN.

Toate crimele de război sunt documentate și creaturile vor fi pedepsite!”, a transmis Anton Gherașcenko pe Telegram.

Imaginile dezastrului provocat de armata rusă în Bucha, surprinse de fotografii Getty Images:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primarul municipiului Bucha, Anatoly Fedoruk, susține că peste 300 de locuitori au fost uciși în oraș, în timp ce procurorii ucraineni au transmis că forțele ruse au folosit subsolul unei case din oraș drept cameră de tortură.

Citește și: Bucha, tărâmul ororilor: rușii au amenajat o cameră de tortură într-un sanatoriu pentru copii 

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, s-a declarat „îngrozită” de imaginile din Bucha, care, spune ea, ridică „întrebări grave și tulburătoare despre posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului internațional umanitar și încălcări grave ale legii internaționale a drepturilor omului”.

Citește și: Imaginile masacrului din Bucha. Cum supraviețuiesc printre ruine ucrainenii care au scăpat de bombardamentele rușilor | Transmisiune specială Antena 3

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris scenele din Bucha drept „genocid” și a spus că în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU de astăzi se va discuta despre potențiale crime de război comise de forțele ruse.

 

 


 

 

×
Subiecte în articol: Bucha rusi crime razboi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close