Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bucha, tărâmul ororilor: rușii au amenajat o cameră de tortură într-un sanatoriu pentru copii 

Bucha, tărâmul ororilor: rușii au amenajat o cameră de tortură într-un sanatoriu pentru copii 

Străzi, subsoluri şi curți pline de cadavre. Asta au lăsat trupele ruse în retragere la Bucha.

Bucha, tărâmul ororilor: rușii au amenajat o cameră de tortură într-un sanatoriu pentru copii 
Sursa foto: hepta
de Ana-Maria Roman    |    05 Apr 2022   •   19:10

Forțele Moscovei nu au ținut cont de populație iar consecința este că, doar în acest oraș, au fost uciși 400 de civili - la o primă numărătoare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizează că numărul victimelor civile va crește, pentru că atrocitățile de la Bucha au corespondent în multe alte localități aflate în ultimele săptămâni sub controlul invadatorilor.

În Bucha, forțele ucrainene au descoperit cea mai mare oroare în subsolul unui sanatoriu pentru copii: o cameră de tortură.

Cinci cadavre în haine civile, cu mâinile legate, au fost găsite acolo. Aveau trupurile acoperite de răni.

În alte imagini, surprinse de o dronă ucraineană, se observă cum un blindat rusesc trage de mai multe ori într-un civil, tot în Bucha.

Joe Biden: "Masacrul de la Bucha confirmă că Putin e criminal de război"

"Există declarații ale martorilor şi știm că au fost femei violate şi civili uciși doar pentru că ieșiseră pe stradă sau pentru că se ascundeau în beciuri", spune Irina Veresciuk, vicepremierul Ucrainei.

Președintele american Joe Biden, care l-a numit "criminal de război" pe Vladimir Putin, s-a referit la masacrul de la Bucha și a subliniat că acuzațiile la adresa liderului rus sunt confirmate de ororile de la fața locului.

"Poate vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin 'criminal de război'. Adevărul a fost acum dezvăluit prin ceea ce s-a întâmplat în Bucha. Asta îl confirmă drept criminal de război", a declarat liderul de la Casa Albă.

Autoritățile ucrainene investighează în prezent crimele comise de forțele ruse pe parcursul săptămânilor în care au încercat să asedieze Kievul.

Imagini din satelit publicate de CNN arată că unele cadavre se aflau pe străzile din Bucha încă de pe 18 martie.

Moscova: "Masacrul din Bucha, o înscenare"

Însă ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, susține că masacrul de la Bucha este un "atac fals", cu imagini "înscenate", cu scopul de a submina imaginea Rusiei.

O narațiune propagată și de Ministerul rus al Apărării, care acuză forțele Kievului că "militari ai centrului de operațiuni psihologice" din Ucraina ar fi realizat filmări regizate cu civili uciși la Mosciun, la nord-vest de capitală, pentru a fi distribuite în continuare prin presa occidentală.

Bucha, dar și alte orașe din jurul Kievului, dezvăluie acum anvergura atrocităților comise de ruși în "operațiunea militară specială", declanșată de Vladimir Putin la 24 februarie, cu gândul unei victorii rapide, dar care a eșuat la periferiile Kievului.

Cu prețul imens plătit de populația civilă și de apărătorii ucraineni, visul lui Putin de a-și invada complet vecinul de la vest a fost distrus la Bucha, Irpin, Gostomel și în alte locuri de unde, în prezent, rușii au fost alungați.

Foto: Tania Nedașkivska, o localnică de 57 de ani din Bucha, la mormântul soțului ei, îngropat în curtea casei lor din Bucha, 4 aprilie 2022. Nedașkivska spune că soțul său a fost torturat și executat de soldații ruși

Foto galerie: victime civile și distrugeri în Bucha, dezvăluite după retragerea trupelor ruse. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Subiecte în articol: Bucha cameră de tortură
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close