Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imaginile masacrului din Bucha. Cum supraviețuiesc printre ruine ucrainenii care au scăpat de bombardamentele rușilor | Transmisiune specială Antena 3

Imaginile masacrului din Bucha. Cum supraviețuiesc printre ruine ucrainenii care au scăpat de bombardamentele rușilor | Transmisiune specială Antena 3

În ultimele 24 de ore, pozele primului masacru de la începutul războiului fac înconjurul lumii. Soldaţii armatei ucrainene au descoperit sute de morți pe străzile din Bucha. Armata rusă a înfiinţat camere de tortură, unde au fost găsiţi ucraineni legaţi şi ucişi.

Imaginile masacrului din Bucha. Cum supraviețuiesc printre ruine ucrainenii care au scăpat de bombardamentele rușilor | Transmisiune specială Antena 3
Sursa foto: Antena 3
de Ana-Maria Roman    |    Adelina Miron    |    04 Apr 2022   •   18:56

În ciuda evidenţelor, ruşii neagă că au ucis civili ucraineni la Bucha şi spun că imaginile care au îngrozit întreaga lume sunt o nouă producție a regimului de la Kiev pentru presa occidentală. 

Mii de dosare de crime de război au fost documentate deja de autoritățile ucrainene și urmează să fie trimise curții de la Haga.

Ana-Maria Roman, realizator News Hour with CNN, a fost şi a văzut cu ochii ei atrocităţile făcute de armata rusă în Bucha.

„Bucha este un coșmar pentru oricine intră în această localitate. Să vezi moartea întinsă de o parte și de cealaltă a carosabilului, să îi simți mirosul în nări, mirosul de muniție. Este adevărata față a războiului pe care nu o găsim nici în comunicate și nici în bilanțuri oficiale.

400 de oameni au fost îngropați într-o groapă comună. Oamenii care au reușit să scape au îndurat frig, foame și au fost nevoiți să se încălzească la focul făcut în fața blocului.”, a transmis reporterul News Hour with CNN Ana-Maria Roman.

În Bucha, echipa Antena 3 a întâlnit-o pe Olga, o femeie care a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial. Nu credea că va mai trăi vreodată aşa ceva. De o lună se încăzește la foc făcut în fața blocului și tot acolo își face câte o fiertură din legume găsite în apartamentele părăsite. Suntem primii jurnaliști care au ajuns la ea și plânge de bucurie că vede oameni noi și că Bucha a fost eliberat.

Urmăriți reportajul realizat în Bucha, ieri, 3 aprilie, de echipa News Hour with CNN:

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia ucraineni armata Bucha razboi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close