Antena 3 CNN Externe Rușii plănuiesc răzbunarea, după asasinarea fiicei lui Aleksandr Dughin

Rușii plănuiesc răzbunarea, după asasinarea fiicei lui Aleksandr Dughin

Autoritățile de la Kiev sunt în alertă după atentatul cu mașină capcană în care a murit fiica ideologului rus Aleksandr Dughin.

Rușii plănuiesc răzbunarea, după asasinarea fiicei lui Aleksandr Dughin
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2022   •   13:34

Angajaților instituțiilor de stat din cartierul unde își are sediul Parlamentul ucrainean li s-a recomandat să muncească de acasă.

Serviciile de informații ucrainene anunță posibile provocări ale rușilor în zilele următoare. 

Asta, în contextul în care, după atentatul din apropiere de Moscova, un fost deputat rus, Ilia Ponomarev, a indicat faptul că explozia în care a murit Daria Dughina ar fi fost opera grupării clandestine ruse numite Armata Națională Republicană.

Ponomarev, care s-a refugiat la Kiev după ce i-a fost interzisă intrarea în propria țară, afirmă că Armata Națională Republicană lucrează în interiorul Rusiei pentru a răsturna regimul lui Putin.

Potrivit fostului parlamentar, luptătorii anti-Putin din Rusia sunt gata să realizeze și alte atacuri similare împotriva unor ținte importante legate de Kremlin, între care oficiali, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate.

Pe de altă parte, deputatul rus Oleg Morozov, membru al partidului prezidențial Rusia Unită, susține că "este clară implicarea Ucrainei în asasinat".

O versiune respinsă categoric de Mihailo Podoliak, un oficial ucrainean apropiat de președintele Zelenski, care a anunțat că țara sa nu are nimic de-a face cu atentatul cu bombă.

Cum a murit fiica lui Dughin într-un atac aparent îndreptat împotriva tatălui său

Fiica lui Dughin se întorcea de la Festivalul Familiei Tradiționale de la Zaharov unde participase împreună cu tatăl său.

Potrivit The Sun cei doi au făcut schimb de mașini în ultimul moment. La scurt timp după ce au plecat de la festival, autoturismul de teren în care se afla Daria Dughina a sărit în aer pe o autostradă din apropiere de Moscova.

Imediat după explozie, Aleksandr Dughin a fost filmat la locul incidentului cu mâinile pe cap, îngrozit de urmările deflagrației.

Autoritățile ruse au început imediat o anchetă si au anunțat că atacul a fost ordonat.

"Ținând cont de datele deja obținute, anchetatorii consideră că infracțiunea a fost planificată și comandată în prealabil", se spune într-o declarație oficială.

Dosarul penal deschis pentru asasinarea Dariei Dughina a fost mutat de la secția din Moscova a Comitetului de Investigații la biroul central al acestei structuri, care se ocupă cu cele mai grave infracțiuni comise pe teritoriul Rusiei.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close