Antena 3 CNN Externe Carnagiu făcut de ruși într-o stație de autobuz din Donețk: opt oameni, sfârtecați de rachete. Un preot și mai mulți copii, printre răniți

Carnagiu făcut de ruși într-o stație de autobuz din Donețk: opt oameni, sfârtecați de rachete. Un preot și mai mulți copii, printre răniți

Cel puțin opt persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite, joi, după ce tiruri ale artileriei ruse au lovit o stație de autobuz din Toreţk, printre alte obiective civile.

Carnagiu făcut de ruși într-o stație de autobuz din Donețk: opt oameni, sfârtecați de rachete. Un preot și mai mulți copii, printre răniți
Sursa foto: Twitter @KyivIndependent
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   18:50

Torețk este o localitate din regiunea Doneţk, situată în apropiere de linia frontului, într-o zonă aflată sub controlul Kievului.

Anunțul privind bilanțul preliminar al victimelor a fost făcut de guvernatorul regional ucrainean Pavlo Kirilenko.

"Conform primelor informații de care dispunem, este vorba de un tir de artilerie care a atins o stație de transport în comun, unde se aflau mai mulți oameni", a scris Kirilenko pe Telegram.

Imagini din surse locale, în care se văd cadavrele unora dintre victime, circulă de mai multe ore pe rețelele sociale.

Atenție, urmează imagini cu impact emoțional!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit oficialului, trei din cei patru răniți care au supraviețuit inițial atacului sunt copii.

Al patrulea rănit este un preot de la o biserică din apropiere, care a fost avariată şi ea, alături de alte clădiri rezidențiale, potrivit agenției ucrainene Ukrinform.

Tirul rusesc a avut loc în jurul orei locale 11:00, ora locală.

Autoritatea regională ucraineană din Doneţk raportase anterior opt atacuri în orașele Bahmut, Marinka şi Şevcenko, în care trei civili au fost uciși și alți cinci, răniți.

Bombardamente rusești la Harkov, Nikolaev și la Zaporojie, unde se află centrala nucleară

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut încă de sâmbăta trecută locuitorilor din această regiune să plece cât mai rapid, din cauza bombardamentelor forțelor ruse și a problemelor de alimentare cu apă şi cu agent termic.

Bombardamentele rusești au vizat joi numeroase alte orașe şi sate din Ucraina, între care Nikolaev, în sudul țării, unde mai multe imobile de locuit au fost avariate în două cartiere, potrivit primarului Oleksandr Senkevici.

La Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, autoritățile locale au raportat atacuri cu rachete rusești care au lovit zone industriale.

De asemenea au fost semnalate atacuri cu rachete și la periferia orașului Zaporojie, unde în regiunea omonimă se află centrala nucleară ocupată de trupele ruse.

Două rachete au lovit un bloc de apartamente din Zaporojie, precum și alte ținte civile, potrivit unor surse ale primăriei, citate de Ukrinform.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a semnalat în repetate rânduri că experții săi nu au primit autorizare din partea autorităților ruse pentru a inspecta centrala nucleară.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close