Antena 3 CNN Externe Rusia. 20 de participanţi la o manifestaţie a homosexualilor, reţinuţi de poliţie

Rusia. 20 de participanţi la o manifestaţie a homosexualilor, reţinuţi de poliţie

Rusia. 20 de participanţi la o manifestaţie a homosexualilor, reţinuţi de poliţie
Sursa foto: Homosexuali
16 Mai 2009   •   17:33

Peste 20 de participanţi la o demonstraţie pentru drepturile homosexualilor au fost arestaţi la Moscova. Militanţii spun că au programat acţiunea de protest să coincidă cu finala concursului Eurovision pentru a atrage atenţia asupra minorităţii gay din Rusia. ?Protestăm împotriva homofobiei. Vrem ca drepturile noastre civile şi constituţionale să fie respectate. Vrem dreptul la o căsătorie între persoane de acelaşi sex. Vrem o lege împotriva discriminărilor?. Acestea au fost cererile celor câteva zeci de protestatari adunaţi la Moscova.

Manifestaţia nu a durat însă foarte mult. Poliţiştii au intervenit în forţă şi i-au arestat pe protestari. Autorităţile de la Moscova nu au autorizat protestul, mai mult primarul capitalei ruse a descris homosexualitatea ca fiind ?satanică".

În paralel cu acţiunea de manifest a homosexualilor, o organizaţie religioasă a organizat propriul protest. ?Am venit aici să spunem nu paradei gay în Moscova. Nu putem fi de acord decât cu un singur loc unde manifestaţia ar putea fi ţinută - în închisoarea Kolyma?, a declarat Mikhail Nalimov, preşedintele Uniunii Tinerilor Ortodocşi.

Printre cei reţinuţi de poliţia rusă se află şi organizatorul manifestaţiei, dar şi un militant american venit să susţină protestul homosexualilor ruşi. ?Ei nu se luptă numai pentru libertatea homosexualilor şi lesbienelor din Rusia. Se luptă şi pentru democraţia Rusiei. Însă dacă dreptul la democraţie le este luat homosexualilor şi lesbienelor din Rusia, atunci toţi ruşii ar trebui să se teamă pentru libertatea lor?, susţine militantul american Andy Thayer.



Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close