Antena 3 CNN Externe Rusia a organizat cea mai mare paradă militară de la prăbuşirea URSS-ului

Rusia a organizat cea mai mare paradă militară de la prăbuşirea URSS-ului

Rusia a organizat cea mai mare paradă militară de la prăbuşirea URSS-ului
Sursa foto: Parada militara Moscova
09 Mai 2009   •   17:05

Rusia a sărbătorit victoria împotriva nazismului cu cea mai mare paradă militară de la prăbuşirea URSS. La celebrarea a 64 de ani de la victoriei asupra Germaniei naziste au participat şi primii doi oameni în stat, preşedintele Dimitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a avertizat în discursul său că orice ameninţare la adresa Rusia va duce la o ripostă extrem de dură.

Mii de locuitori ai Moscovei au asistat la parada militară, în timpul careia au putut fi văzute, în premieră, noile modele de avioane ale armatei. 9.000 de militari, 100 de unităţi de tehnică de luptă şi 70 de aeronave şi elicoptere au au defilat timp de câteva ore în centrul capitalei Rusiei. Vedetele evenimentului din Ziua Victoriei au fost rachetele balistice intercontinentale Topol-M şi rachetele tactico-operative Iskander-M, capabile să depăşească scutul antirachete american.

Prezent la eveniment, preşedintele rus Dmitri Medvedev a precizat în discursul său că orice agresiune fata de Rusia va duce la o riposta demna de acest nume. ?Victoria împotriva fascismului a fost un exemplu foarte bun şi o lecţie pentru toate ţările. Această lecţie se aplică şi acum, când există anumite state care se lansează în unele aventuri militare.?, a spus acesta

Rusia celebrează în fiecare an la 9 mai victoria Armatei Roşii asupra naziştilor. Sâmbătă a fost pentru a doua oară, după 1990, când armata rusă a defilat cu armamentul greu din dotare.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close