Antena 3 CNN Externe Rusia a confirmat că a folosit rachete termobarice în atacul asupra Ucrainei

Rusia a confirmat că a folosit rachete termobarice în atacul asupra Ucrainei

Rusia a confirmat că a folosit rachete termobarice în atacul său în curs împotriva Ucrainei, a declarat astăzi Ministerul Apărării.

Rusia a confirmat că a folosit rachete termobarice în atacul asupra Ucrainei
Sursa foto: Wikimedia
de Alexandra Ionescu    |    09 Mar 2022   •   21:10

Ministerul rus al Apărării a recunoscut că sistemul de foc de salve TOS-1 „Solntsepek”, care poate folosi muniție termobarică, este folosit în ostilitățile din Ucraina.  

Armele termobarice nu sunt ilegale, ci sunt strict reglementate de Legea conflictelor armate și nu pot fi folosite împotriva țintelor militare într-un mod care pot pune în pericol populația civilă sau poate cauza suferințe inutile.

Armele rusești sunt atât de mortale pentru că explodează la o temperatură mult mai mare decât majoritatea rachetelor și durează mai mult decât armele convenționale.

Acestea sunt trase de TOS-1A, un lansator de rachete blindate, care poate fi folosit pentru a distruge infrastructura și, datorită căldurii pe care o produce, poate provoca daune masive organelor interne și arsuri.

Ministerul Apărării a confirmat că Moscova folosește TOS-1A împotriva Ucrainei, iar dacă Putin ar folosi acest lucru împotriva civililor, ar fi ilegal.

Racheta este văzută ca una dintre cele mai mortale de pe câmpul de luptă modern.

Sebastian Roblin, un expert militar a spus: „Un baraj de rachete TOS-1 va distruge totul în zona de explozie de 200 pe 300 m”, potrivit The Mirror.

Acest lucru vine pe măsură ce apar tot mai multe filmări cu atacurile fără remușcări ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și a oamenilor săi.

Președintele Volodimir Zelenski a postat pe Twitter un videoclip care arăta consecințele unui bombardament rusesc asupra unei maternități în această după-amiază. 

TOS-1A este o modificare a sistemului rusesc de aruncătoare de flăcări grele TOS-1 "Pinocchio".

Rusia a folosit astfel de sisteme în cel de-al doilea război cecen.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina termobaric
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close