Antena 3 CNN Externe Rusia jură răzbunare, după ce Ucraina a atacat oraşul Belgorod, iar 14 oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi

Rusia jură răzbunare, după ce Ucraina a atacat oraşul Belgorod, iar 14 oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi

Ucraina a lansat un atac asupra oraşului Belgorod din Rusia, în urma căruia 14 oameni au murit, iar peste o sută au fost răniţi.

Rusia jură răzbunare, după ce Ucraina a atacat oraşul Belgorod, iar 14 oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi
Sursa foto: twitter.com/nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2023   •   18:39

Atacul ucrainean intervine după ce cu o zi înainte Moscova a efectuat cel mai amplu atac aerian asupra Ucrainei de la începutul războiului, omorând 39 de oameni, potrivit celui mai recent bilanţ, relatează AFP şi Reuters.

"Potrivit celor mai recente informaţii, 12 adulţi şi doi copii au murit la Belgorod. În plus, 108 persoane, inclusiv 15 copii, au fost rănite", a scris pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imaginile publicate de autorităţi au arătat maşini în flăcări şi clădiri cu geamurile sparte.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 675. Atacuri ale armatei ucrainene în două regiuni ruseşti

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost "informat" despre aceste atacuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse.

Cel puțin 14 morți și peste o sută de răniți după ce ucrainenii au bombardat regiunea Belgorod. Rusia jură că se va răzbuna

Moscova a anunţat că atacul asupra Belgorodului nu va rămâne "nepedepsit", acuzând direct armata ucraineană.

"Regimul de la Kiev, care a comis această crimă, încearcă să distragă atenţia de la înfrângerile de pe front şi, de asemenea, să ne provoace la acţiuni similare. Subliniem faptul că Forţele Armate Ruse vizează doar instalaţiile militare şi infrastructura direct legată de acestea. Vom continua să facem acest lucru. Această crimă nu va rămâne nepedepsită", transmite într-un comunicat ministerul condus de Serghei Şoigu.

Un bilanţ anterior al atacului de la Belgorod indica zece persoane moarte, inclusiv un copil, şi 45 de răniţi.

Kievul nu a făcut deocamdată niciun comentariu.

Rusia a declanşat vineri cel mai amplu atac aerian al său din timpul războiului

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că, potrivit celui mai recent bilanţ, 39 de civili au fost ucişi şi aproape 160 au fost răniţi în loviturile asupra oraşelor şi infrastructurii din Ucraina. În jur de 120 de localităţi au fost vizate de rachetele şi dronele ruse, a precizat Zelenski. În discursul său către naţiune de vineri seara, el promisese că atacul Rusiei nu va rămâne fără răspuns.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Belgorod
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close