Antena 3 CNN Externe Rusia şi-a construit o armată gonflabilă, pentru derutarea inamicilor

Rusia şi-a construit o armată gonflabilă, pentru derutarea inamicilor

Rusia şi-a construit o armată gonflabilă, pentru derutarea inamicilor
Sursa foto: Tanc rusesc
18 Apr 2009   •   18:18

Armata rusă nu mai are forţa de altă dată, dar poate, totuşi, să se arate redutabilă în ochii spionilor duşmani, datorită produselor unei mici fabrici de lângă Moscova. Întreprinderea s-a specializat în tancuri, avioane şi rachete umflate cu aer.

Rachetele arată cam ciudat, privite de aproape, dar, de la altitudinea unui satelit sau a unui avion de spionaj, seamănă la perfecţie cu armamentul real. Machetele în mărime naturală sunt menite să deruteze inamicul şi să disimuleze adevăratele unităţi militare.

?În caz de conflict, nu avem nevoie să scoatem săbiile şi să ne scoatem tehnica de luptă în manevre sau mişcări de trupe. Putem să scoatem pe poziţie doar aceste machete, care vor fi observate de avioanele-spion. Iar duşmanul va afla doar ce vrem noi să ştie?, explică un oficial.

La început, machetele erau realizate din lemn sau plastic, dar cele gonflabile, din pânză, sunt mult mai uşoare. De exemplu, imitaţia unui tanc de 35 de tone cântăreşte de o mie de ori mai puţin şi poate fi instalat de numai doi oameni. Nu în ultimul rând, este şi mai uşor de fabricat: la primul semn de conflict, tiparele pot fi împărţite tuturor întreprinderilor textile din ţară care pot produce machete în cantităţi industriale.

Deocamdată, totuşi, fabrica nu are prea multe comenzi. Fondurile armatei sunt limitate, iar generalii preferă să cumpere arme reale. Şi, de altfel, un război rămâne totuşi foarte puţin probabil. Dar, dacă totuşi conflictul va izbucni, armata gonflabilă este oricând gata să-şi ocupe poziţiile.

Antena 3

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close