Antena 3 CNN Externe Rusia va cumpăra drone de la Israel

Rusia va cumpăra drone de la Israel

Rusia va cumpăra drone de la Israel
Sursa foto: drone israel
08 Apr 2009   •   12:49

Ministerul rus al Apărării a decis să cumpere trei vehicule aeriene ?telecomandate? de la Israel, pentru 50 de milioane de dolari. Un contract semnat cu Israel Aerospace Industries (IAI) prevede achiziţia unui Bird-Eye 400 (greutate - 5kg, rază - 10 km), I-view MK150 (160 kg, 100 km), şi Searcher Mk II (426 kg, 250 km).
Citând surse militare, publicaţia rusă Kommersant scrie că Moscova a plătit deja jumătate din sumă pentru asistenţă tehnică şi antrenarea personalului.
De altfel, armata rusă a subliniat importanţa unor mijloace moderne de recunoaştere după conflictul militar cu Georgia de anul trecut, când a avut de suferit din cauza lipsei de informaţii.
Forţele aeriene ruse au avu numeroase programe de dezvoltare a unor drone, iar anul trecut se promitea că până în 2011 se va dezvolta un vehicul cu cu capacitate de zbor de 400 kilometri şi o autonomie de 12 ore.
Până acum însă nici o companie rusă nu a putut prezenta un aparat performant.

Potrivit unor estimări, armata rusă ar avea nevoie de circa 100 de drone şi cel puţin 10 sisteme de ghidare în cazul unui conflict militar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Armata rusa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close