Antena 3 CNN Externe Ruşii şi georgienii au comemorat un an de la încheierea conflictului

Ruşii şi georgienii au comemorat un an de la încheierea conflictului

Ruşii şi georgienii au comemorat un an de la încheierea conflictului
Sursa foto: Georgia
08 Aug 2009   •   20:44

Războiul dintre Rusia şi Georgia, de la care se împlineşte un an, a fost comemorat vineri în ambele tabere. Georgienii au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor şi au format un lanţ uman în oraşul Gori, devastat de bombardamente. Preşedintele Saakaşvili a decorat câţiva oameni politici străini care au susţinut Georgia în timpul conflictului.

În republica separatistă Osetia de Sud, protejata Rusiei, ceremoniile oficiale vor avea loc sâmbătă. Vineri a fost, totuşi, celebrată o liturghie la care au asistat şi cazaci veniţi din Transnistria.

La un an de la încheierea războiului, tensiunile dintre Rusia şi Georgia nu au fost încă eliminate. La începutul acestei luni Georgia şi Osetia de Sud s-au acuzat reciproc de încălcare a armistiţiului, situaţie ce a degenerat într-un mic conflict. O altă acţiune, cu consecinte la nivel mondial, a fost tentativa de reducere la tăcere a unui blogger cu viziuni pro-georgiene, care a dus la disfuncţionalităţi ale reţelelor de socializare Twitter şi Facebook.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close