Antena 3 CNN Externe S-a încheiat experimentul ?Mars-500?, ce simulează un zbor spre Planeta Roşie

S-a încheiat experimentul ?Mars-500?, ce simulează un zbor spre Planeta Roşie

S-a încheiat experimentul ?Mars-500?, ce simulează un zbor spre Planeta Roşie
Sursa foto: mars 500
15 Iul 2009   •   08:57

Voluntarii ruşi şi străini au încheiat, marţi, cu bine, experimentul de 105 zile de simulare a unui zbor către Marte la Institutul de Studii Medicale şi Biologice din Moscova
Patru ruşi- astronauţii Oleg Artemiev şi Serghei Riazanski, medicul Aleksei Baranov, şi psihologul sportiv Aleksei Şpakov - alături de doi membrui ai Agenţiei Spaţiale Europene- pilotul francez Cyrille Fournier şi inginerul german Knickel, au petrecut mai mult de trei luni într-un laborator ce a simulat viaţa la bordul navetei spaţiale.

Fiecare participant a primit 15.500 euro şi a trecut printr-o serie de teste fizice, psihologice şi profesionale de-a lungul misiunii. De asemenea, cercetători au testat numeroase echipamente de comunicaţii, ştiinţifice sau de susţinere a vieţii.
După părăsirea complexului în care se aflau de la 30 martie, voluntarii au anunţat că sunt într-o formă fizică perfectă.

Totuşi, în următoare două săptămâni vor fi testaţi medical la fiecare două zile.

Experimentul de 105 zile urmează unuia de 14 zile din noiembrie 2007, dar precede principalul eveniment- o simulare a zborului de 520 de zile, ce ar trebui să înceapă la finele acestui an sau începutul următorului.
Următorul experiment de 520 de zile va simula toate aspecte călătoriei spre Marte, cu 250 de zile ?dusul?, 30 de zile şedere pe suprafaţa Planetei Roşii şi 240 de zile de zbor spre casă.
În timpul celor aproape doi ani, membrii echipajului vor experimenta multe din condiţiile care vor fi întâlnite în timpul zborului spaţial real. Ei vor fi supuşi unui regim strict de exerciţii, teste sau odihnă şi vor urma aceeaşi dietă ca cei de pe Staţia Spaţială Internaţională.
Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close