Antena 3 CNN Externe Salariul pilotului american care a salvat viaţa a 155 de oameni, redus cu 40%

Salariul pilotului american care a salvat viaţa a 155 de oameni, redus cu 40%

Salariul pilotului american care a salvat viaţa a 155 de oameni, redus cu 40%
Sursa foto: avion
25 Feb 2009   •   13:17

Considerat un adevărat erou de americani, pilotul care a salvat viaţa a 155 de oameni amerizând pe râul Hudson, a rămas fără aproape jumatate din salariu. Reducerea nu are însă nicio legătură cu evenimentul care l-a transformat pe pilot într-un adevărat erou. Motivul a fost criza economică mondială, care e resimţită mai ales de companiile aeriene.
Chesley Sullenberger a declarat că salariul i-a fost redus cu 40%, anunţă The Guardian. El se teme că reducerile de salariu ar putea determina o scădere a siguranţei pasagerilor. Asta deoarece piloţii experimentaţi vor refuza să lucreze pe sume atât de mici de bani, iar companiile aeriene vor fi nevoite să angajezeze piloţi fără experienţă.
Sullenberger a ţinut să menţioneze că, în cazul în care piloţii experimentaţi îşi vor prezenta demisiile, ?consecinţele negative nu vor întârzia să apară.?
Pilotul american are la activ 19.000 de ore de zbor în 40 de ani de experienţă aviatică şi a devenit erou naţional în Statele Unite, după ce a salvat vieţile tuturor celor 155 de oameni aflaţi la bordul aeronavei pe care o pilota. El a reuşit să aterizeze avionul avariat pe apa râului, evitând cu doar 300 de metri podul George Washington.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close