Antena 3 CNN Externe Sârb bosniac, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor musulmani

Sârb bosniac, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor musulmani

Sârb bosniac, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor musulmani
Sursa foto: Milan ºi Sredoje Lukic
21 Iul 2009   •   09:11

Doi veri sârbi, Milan şi Sredoje Lukic, au fost condamnaţi de un tribunal ONU pentru că au închis peste 100 de musulmani în două case şi le-au dat foc de vii. Judecătorul Patrick Robinson aprecia că evenimentele petrecute în oraşul bosniac Visegrad în 1992 "exemplifică cel mai crud act inuman pe care o persoană îl poate face altora?.
Robinson a apreciat că Milan Lukic a fost autorul ambelor incidente-el a dus victimele în case, a pus focul şi i-a împuşcat pe cei care încercau să fugă. Vărul său l-a ajutat în unul din cazuri. Victimele lor aveau între două zile şi 75 de ani.

Milan Lukic a fost condamnat la închisoare pe viaţă, iar Sredoje Lukic pentru 30 de ani.
Judecătorul care a dat verdictul este un veteran al tribunalului de la Haga ce judecă crimele de război din Balcani de 15 ani.
Milan Lukic a mai fost condamnat şi pentru uciderea altor 12 musulmani, pe care i-a împuşcat în spate pe malul râului Drina, pentru ca apa să le ia corpurile.
El împreună cu alţi paramilitari i-au executat cu un singur foc înainte de a mai trage în cei despre care credeau că mai sunt în viaţă. Doi bărbaţi au supravieţuit după ce au mimat că sunt morţi şi au depus mărturie la tribunal.


Milan Lukic conducea un grup paramilitar numit Vulturii Albi, ce i-a terorizat pe musulmanii din Visegrad.

Milan Lukic a fost arestat în 2005 în Argentina şi trimis în faţa tribunalului de la Haga. Vărul său s-a predat autorităţilor sârbe şi a fost transferat la Haga câteva săptămâni mai târziu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close