Antena 3 CNN Externe Secretarul general al NATO, spitalizat în urma unei tromboze arteriale

Secretarul general al NATO, spitalizat în urma unei tromboze arteriale

Secretarul general al NATO, spitalizat în urma unei tromboze arteriale
21 Iul 2009   •   17:45

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a fost operat iar medicii speră că se va reface complet. Oficialul a fost internat de urgenţă în spital din cauza unei tromboze arteriale. Scheffer a început să se simtă rău în timpul unui eveniment de la Bruxelles.

Potrivit unui purtător de cuvânt, oficialul s-a aşezat pe o bancă din parc pentru că se simţea obosit. Scheffer îşi va încheia mandatul de secretar general al NATO peste câteva zile, când va fi înlocuit de premierul danez, Anders Fogh Rasmussen.


?Secretarul general a fost condus la spital unde a primit îngrijiri medicale?, a declarat James Appathurai. Acesta a adăugat că Jaap de Hoop Scheffer va rămâne sub supravegherea medicilor pentru câteva zile.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.00 (ora României), în timpul unei ceremonii care a avut loc într-un parc din centrul oraşului Bruxelles, cu ocazia zilei naţionale a Belgiei.

La sfârşitul ceremoniei, secretarul NATO, aflat în compania primului ministru belgian şi a ministrului belgian al Apărării, s-a aşezat pe o bancă spunând că nu se simte bine.

?Nu este nimic grav?, a ţinut să adauge purtătorul de cuvânt. ?Secretarul General a fost afectat de căldură şi de oboseala acumulată, dar îşi va reveni?.

La sfârşitul lunii iulie, Jaap de Hoop Scheffer îşi va încheia mandatul de secretar general al NATO. Succesorul său este fostul prim ministru danez, Anders Fogh Rasmussen.

Jaap de Hoop Scheffer s-a născut la Amsterdam în urmă cu 61 de ani şi a studiat dreptul la Universitatea din Leiden. Din 1976 până în 1986, De Hoop Scheffer a lucrat în ministerul Afacerilor Externe olandez.

Între 1997 şi 2001, a fost liderul grupului parlamentar CDA. Pe 15 mai 2002, De Hoop Scheffer este numit ministru al afacerilor externe. În calitate de ministru de externe, a participat la decizia de susţinere a Invaziei Irakului din 2003, Ţările de Jos participând până în 2005 cu 1100 de militari.

Din 2004, De Hoop Scheffer a devenit Secretar General al NATO, urmându-i în funcţie Lordului Robertson.


Antena3.ro

×
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close