Antena 3 CNN Externe Sediul unei reviste jihadiste din Istanbul, ţinta unui atac terorist. Un jurnalist a murit şi alţi trei au fost răniţi

Sediul unei reviste jihadiste din Istanbul, ţinta unui atac terorist. Un jurnalist a murit şi alţi trei au fost răniţi

Sediul unei reviste jihadiste din Istanbul, ţinta unui atac terorist. Un jurnalist a murit şi alţi trei au fost răniţi
26 Mar 2015   •   17:30

Sediul central al unei reviste radicale din Istanbul, care susţine gruparea Statul Islamic, a fost ţinta unui atac cu bombă ieri seara, soldat cu moartea unui jurnalist şi rănirea altor trei persoane, printre care şi redactorul şef al publicaţiei.

Potrivit unui comunicat al poliţiei turce, "o bombă lăsată la intrarea în sediul revistei a explodat când uşa s-a deschis",  relatează CNN.

Revista Adimlar publică frecvent articole antiamericane, iar redactorul-şef, Ali Osman Zor, s-a erijat în avocatul grupării jihadiste într-un interviu acordat anul trecut postului CNN.

Osman Zor, care se declara un "revoluţionar islamist" şi a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea în Turcia pentru convingeri teroriste, a afirmat că susţine metodele violente ale Statului Islamic, acestea fiind de fapt "un răspuns firesc la deceniile de imperialism occidental în Orientul Mijlociu".

El a fost rănit în urma exploziei de miercuri seara, dar fratele său, Unsal Zor, a fost ucis.

Poliţia turcă nu a anunţat până în prezent dacă are vreun suspect în cazul atacului cu bombă.

Însă un angajat al revistei a declarat pentru CNN, sub protecţia anonimatului, că agenţiile de informaţii străine sunt responsabile. "Ştim că aceasta este opera CIA şi a Mossad. Ştim că este o operaţiune de spionaj", a precizat angajatul.

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close