Antena 3 CNN Externe Serbările de 23 August de la noi erau o glumă, pe lângă paradele de la Phenian. Defunctul Kim Jong-il, sărbătorit de întreaga naţiune

Serbările de 23 August de la noi erau o glumă, pe lângă paradele de la Phenian. Defunctul Kim Jong-il, sărbătorit de întreaga naţiune

Serbările de 23 August de la noi erau o glumă, pe lângă paradele de la Phenian. Defunctul Kim Jong-il, sărbătorit de întreaga naţiune
Sursa foto: Foto: wired.com
16 Feb 2012   •   09:51

O paradă militară de amploare s-a derulat joi dimineaţă în capitala nord-coreeană Phenian, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a naşterii liderului său defunct Kim Jong-il, relatează AFP.
   
Această ceremonie are ca scop să demonstreze loialitatea Forţelor terestre, aeriene şi Marinei faţă de fiul lui Kim Jong-il, Kim Jong-un, care i-a succedat tatălui său.Parada, care nu a inclus armament greu, s-a desfăşurat în piaţa din faţa Palatului memorialului Kumsusan din Phenian.
   
În semn de omagiu faţă de liderul defunct şi tatăl său, fondatorul Coreei de Nord, Kim Il-sung, palatul a fost redenumit Palatul Kumsusan al Soarelui, a adăugat prezentatorul.


   
Kim Jong-un, noul lider nord-coreean, cu vârsta sub 30 de ani, asista la paradă, îmbrăcat cu o haină neagră groasă, pe fondul temperaturii de circa zero grade.


   
Coreea de Nord, care se confruntă în mod regulat cu penurii alimentare, deţine a patra armată din lume ca efective, cu 1,2 milioane de soldaţi. Ofiţerii săi fac parte din clasa privilegiată a societăţii.
   
CLICK pe GALERIA FOTO de mai jos pentru a vedea imagini impresionante cu paradele din Phenian.

 
 
×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il
Parteneri
Şoferul din Baia Mare depistat cu 7 droguri şi-a recuperat permisul!
x close