Antena 3 CNN Externe Serbia. Foştii angajaţi ai unei fabrici ameninţă că se mutilează dacă nu le sunt plătite salariile restante

Serbia. Foştii angajaţi ai unei fabrici ameninţă că se mutilează dacă nu le sunt plătite salariile restante

Serbia. Foştii angajaţi ai unei fabrici ameninţă că se mutilează dacă nu le sunt plătite salariile restante
Sursa foto: Serbia
25 Apr 2009   •   17:56

Foştii angajaţi ai unei fabrici de textile din oraşul sârb Novi Pazar ameninţă că îşi vor tăia câte un deget dacă nu le sunt rezolvate în timp util revendicările. Ei solicită plata salariilor restante şi se află deja în greva foamei de patru multe zile. Liderul protestatarilor, Zolan Bulatovici, care şi-a amputat deja un deget, a fost externat sâmbătă, dar raportul medical arată că starea sa este ?dificilă?.

Între timp, ceilalţi grevişti susţin că vor duce acţiunea până la capăt. Ei s-au întâlnit cu adjunctul sârb al Avocatului Poporului, Goran Basic, care descrie situaţia ca fiind ?foarte serioasă?. ?Am încercat să îi conving să renunţe la intenţia de a se mutila, dar impresia mea este că nimeni nu îi poate convinge fără a lua măsuri concrete?, a spus acesta.

El a adăugat că Avocatul Poporului, Sasa Jankovic, va lua toate măsurile legale pentru a aplana conflictul iscat la Novi Pazar. Fabrica la care erau angajaţi muncitorii avea patru mii de angajaţi, dar marea majoritate a acestora au fost concediaţi. În prezent fabrica Raska funcţionează cu numai 100 de muncitori.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close