Antena 3 CNN Externe Shanghai încurajează populaţia să aibă un al doilea copil

Shanghai încurajează populaţia să aibă un al doilea copil

Shanghai încurajează populaţia să aibă un al doilea copil
Sursa foto: copil chinez
24 Iul 2009   •   09:35

Oficialii de planificare familială din Shanghai au început să facă vizite la domiciliu şi să distribuie fluturaşi pentru a încuraja unii locuitori să aibă un al doilea copil, pentru a uşura povara pusă de numărul mare de persoane în vârstă din oraş.
O declaraţie despre noua campanie, pusă de siteul Comisiei de planificare familială din Shanghai, subliniază că aceasta nu înseamnă o schimbare a regulii din China ce permite a avea un singur copil, ci este doar o încercare de a informa populaţia despre multele excepţii ale politicii.
Circa 3 milioane de persoane, anume 21 procente din cele 13,7 milioane de persoane din Shanghai, au cel puţin 60 de ani, se arată în comunicat.
Se subliniază că viitoarea lipsă de forţa de muncă sau probleme de finanţare socială ar putea fi depţite dacă creşte procentul populaţiei tinere.
Xie Lingli, directorul Comisiei, declara că autorităţile merg din uşă în uşă pentru a încuraja cuplurile să aibă un al doilea copil- dacă ambii părinţi au crescut singuri.
Politica de planificare familială din China este menită a controla numărul locuitorilor din ţară şi pentru a asigura un sistem de educaţie şi sănătate mai bun. Deşi cunoscută ca politica unui singur copil există numeroase excepţii şi scăpări ale legii.
Doi sau mai mulţi copii sunt permişi pentru numeroase minorităţi etnice, familii rurale sau cupluri unde ambii părinţi au fost copil unic. În unele cazuri părinţii divorţaţi pot avea un al doilea copil, sau persoanele cu handicap fizic.
Guvernul spune că acest control a prevenit circa 400 de milioane de naşteri în rândul unei populaţii care numără deja 1,3 miliarde.
Un raport american din acest an arăta că actualul raport de 16 persoane în vârstă la 100 de muncitori se va dubla până în 2025, pentru a se dubla din nou la 61 în 2050, din cauza planificării.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: shanghai
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close