Antena 3 Externe Siria îşi distruge istoria: Celebrul castel Krak des Chevaliers, bombardat de militarii sirieni

Siria îşi distruge istoria: Celebrul castel Krak des Chevaliers, bombardat de militarii sirieni

16 Iul 2013   •   10:12

Un raid aerian al Armatei siriene a distrus unul dintre turnurile celebrului castel Krak des Chevaliers, aşa cum reiese din mai multe înregistrări video realizate de activiştii pentru conservarea patrimoniului, scrie gulfnews.com.

Mai multe imagini postate pe Internet arată cum monumentul, aflat în provincia centrală Homs, este bombardat de avioanele militare, zona devenind astfel un adevărat câmp de luptă între rebeli şi militari.

Una dintre filmări arata cum unul dintre turnurile castelului este lovit de o bombă. Nori de fum şi praf încep să se ridice în aer.

Celebrul castel Krak des Chevaliers din Siria a devenit o ţintă pentru militarii sirieni după ce rebelii l-au folosit pe post de adăpost. Cu toate acestea, activiştii susţin că luptele în jurul monumentelor au început odată cu izbucnirea războiului civil, în 2011.

Krak des Chevaliers a fost construit între 1142 şi 1271 şi este unul dintre cele mai bine conservate castele din perioada cruciadelor.

A fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial a UNESCO în 2006 şi se afla, alături de alte cinci monumente din Siria, pe Lista Patrimoniului Mondial aflat in Pericol.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close