Antena 3 CNN Externe Site-ul pe care îţi poţi calcula data morţii, lansat de cercetătorii americani

Site-ul pe care îţi poţi calcula data morţii, lansat de cercetătorii americani

Site-ul pe care îţi poţi calcula data morţii, lansat de cercetătorii americani
Sursa foto: site
28 Aug 2009   •   18:03

Cum şi când vom muri? Aceasta este o întrebare la care mulţi dintre noi se gândesc cu groază, dar la care nimeni nu a ştiut vreodată să răspundă. Până acum. Cercetătorii de la Universitatea americană Carnegie Mellon au creat un site care poate calcula data morţii unei persoane. Site-ul DeathRiskRankings.com poate calcula riscul de deces pe baza a câtorva informaţii oferite de utilizator.

?Cei mai mulţi dintre americani nu cunosc informaţii referitoare la propriul risc de mortalitate?, susţin oamenii de ştiinţă, potrivit AFP.

Site-ul permite efectuarea comparaţiilor între riscurile de deces la care sunt supuşi oamenii de aceeaşi vârstă, din state diferite.

Cu cât o persoană este mai înaintată în vârstă, cu atât riscul decesului este mai mare. Dacă pentru un american de 20 de ani, riscul de deces este de 0,05%, riscul pentru un american de 60 de ani creşte de 16 ori.

Site-ul clasifică diferite cauze ale morţii în funcţie de probabilitatea lor. Profesorul Paul Fischbeck susţine că site-ul este un instrument care permite fiecăruia să îşi evalueze propriile riscuri de a muri şi să le compare cu cei din alte state sau chiar de pe alte continente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: site
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close