Antena 3 CNN Externe Skylon, avionul spaţial proiectat de europeni (VIDEO)

Skylon, avionul spaţial proiectat de europeni (VIDEO)

Skylon, avionul spaţial proiectat de europeni (VIDEO)
Sursa foto: Skylon
23 Feb 2009   •   12:08

Europenii au dat startul pentru construirea unui avion spaţial: Skylon. Potrivit cercetătorilor britanici, avionul ar trebui să fie gata în mai puţin de zece ani şi să poată transporta pe orbita terestră diverse încărcături de până la 12 tone, fără a fi nevoie de o lansare de la un centru spaţial, cum se întâmplă în cazul rachetelor.
Una dintre cele mai importante caracteristici ale avionului este simplitatea cu care va putea fi lansat în spaţiu, anunţă BBC News. Avionul spaţial va putea decola de pe orice aeroport şi va ajunge la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) sau la diverşi sateliţi. Aparatul de zbor va putea reveni pe Pământ la fel de uşor.
Motorul avionului se bazează pe sistemul de propulsie SABRE, o îmbinare între motorul de avion cu reacţie şi cel de rachetă.
Aparatul de zbor Skylon va fi construit sub supravegherea specialiştilor companiei britanice Reaction Engines. Această companie lucrează în colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA), cu cea germană (DLR) şi cu Universitatea din Bristol.
Costurile totale se vor ridica la circa 6 milioane de lire sterline. Proeictul dispune şi de finanţare din partea Agenţiei Spaţiale Europene, în valoare de 900.000 de lire.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close