Antena 3 CNN Externe Slovenia a oprit traficul trenurilor de pasageri dinspre Croaţia, după sosirea a 150 de refugiaţi

Slovenia a oprit traficul trenurilor de pasageri dinspre Croaţia, după sosirea a 150 de refugiaţi

Slovenia a oprit traficul trenurilor de pasageri dinspre Croaţia, după sosirea a 150 de refugiaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
18 Sep 2015   •   09:27

Slovenia a oprit traficul tuturor trenurilor de pasageri pe principala linie feroviară dinspre Croaţia, după ce poliţia a descoperit 150 de refugiaţi într-un tren cu destinaţia Zurich, relatează Deutsche Welle.
   
Autorităţile au oprit toate trenurile de pasageri care veneau din Croaţia la punctul de trecere a frontierei de la Dobova şi au intensificat controalele la frontieră, folosind mai multe echipe de patrulare şi un elicopter.
   
Un grup de 150 de refugiaţi a sosit din Croaţia joi seara, au anunţat oficiali din poliţia slovenă. Acesta reprezintă cel mai mare grup de imigranţi care încearcă să intre în ţară de la declanşarea crizei refugiaţilor în Europa, potrivit statisticilor poliţiei.
   
"Îi vom trimite înapoi în Croaţia în cel mai scurt timp", a declarat Anton Stubljar, din cadrul poliţiei din Novo Mesto.
   
Oficialii sloveni au avertizat că nu le vor oferi imigranţilor un coridor de tranzit spre nordul Europei, adăugând că o astfel de decizie ar fi contrară regulilor UE privind azilul.
   
Premierul sloven, Miro Cerar, a declarat joi că ţara sa este hotărâtă să respecte regulile Schengen. "Nu putem permite să treacă graniţa unor persoane care nu îndeplinesc condiţiile de intrare în Uniunea Europeană", a declarat el la postul de televiziune TV Slovenia.
  

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close