Antena 3 CNN Externe Sondaj. Germanii cred că Angela Merkel este un politician în care se poate avea încredere

Sondaj. Germanii cred că Angela Merkel este un politician în care se poate avea încredere

Sondaj. Germanii cred că Angela Merkel este un politician în care se poate avea încredere
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Aug 2012   •   15:52

Cancelarul Angela Merkel este un politician "în care se poate avea încredere" apreciază 57% dintre germani, potrivit unui sondaj realizat pentru postul ARD şi dat publicităţii sâmbătă, relatează AFP.
   
"În pofida crizei şi criticilor, cancelarul Angela Merkel (CDU) se bucură de un credit ridicat în rândul germanilor. Aproape şase din zece germani (57%) o consideră pe Merkel un politician în care se poate avea încredere", subliniază postul într-un comunicat, citând un sondaj realizat de Institutul Infratest.
   
După ce i-a primit pe preşedintele francez François Hollande şi pe premierul grec Antonis Samaras joi şi vineri, cancelarul - care a primit miercuri, pentru a cincea oară în decurs de şase ani, titlul de cea mai puternică femeie din lume din partea revistei Forbes - urmează să acorde un interviu duminică.
   
Sondajul a fost realizat de către Institutul pentru sondare Infratest pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de alegători germani.
   
La începutul lui iulie, un alt studiu sublinia că 58% dintre germani salută acţiunea faţă de criza din zona euro a lui Merkel, clasată pe primul loc în rândul politicienilor din această ţară în ceea ce priveşte popularitatea, cu un nivel al opiniilor favorabile de 66%.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close