Antena 3 CNN Externe Sora lui Kim Jong-un accede în rândurile puterii de la Phenian

Sora lui Kim Jong-un accede în rândurile puterii de la Phenian

Sora lui Kim Jong-un accede în rândurile puterii de la Phenian
Sursa foto: Foto:peoplesrepublicofcork.com
27 Noi 2014   •   09:09

Coreea de Nord a dezvăluit, joi, titlul oficial al surorii liderului nord-coreean Kim Jong-un, a cărei influenţă va continua să crească în anii următori, potrivit specialiştilor, citaţi de AFP.
   
Kim Yo-jong, care ar avea 26 de ani, a avut prima apariţie publică în decembrie 2011 la funeraliile tatălui ei, Kim Jong-il.
   
Ea a apărut de mai multe ori de atunci alături de fratele său, Kim Jong-un, la evenimente politice şi "vizite de îndrumare pe teren", în cursul cărora liderul acordă sfaturi tehnice în toate domeniile, industrial, agricol, şcolar, militar etc.
   
Presa oficială nu a vorbit însă niciodată despre funcţia acesteia în cadrul aparatului de stat.
   
Pentru prima dată, agenţia KCNA a prezentat-o drept "directoarea adjunctă a departamentului" comitetului central al Partidului Muncitorilor, partidul unic nord-coreean.
   
Ea îl însoţea pe fratele ei în timpul unei vizite la un studio de animaţie creat de bunicul lor, fondatorul Republicii Populare Democratice Coreea. Kim Il-sung.
   
Kim Jong-un le-a cerut angajaţilor la studio să producă opere "fidele principiilor partidului".
   
Considerată singura dinastie comunistă din istorie, familia Kim conduce Coreea de Nord de la sfârşitul războiului cu Seulul (1950-1953).
 

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un phenian
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close