Antena 3 CNN Externe Spania. Manifestaţii anti-teroriste la Mallorca, după atentatele sângeroase din ultimele zile

Spania. Manifestaţii anti-teroriste la Mallorca, după atentatele sângeroase din ultimele zile

Spania. Manifestaţii anti-teroriste la Mallorca, după atentatele sângeroase din ultimele zile
Sursa foto: atentat Spania
01 Aug 2009   •   11:02

Mii de oameni s-au adunat vineri în Mallorca, pentru a protesta faţă de atentatele sângeroase din ultimele zile, soldate cu moartea a doi oameni şi rănirea altor 60. Manifestanţii şi-au exprimat opoziţia faţă de gruparea ETA, care luptă pentru separarea Ţării Bascilor de Spania şi căreia autorităţile îi atribuie responsabilitatea pentru atacuri.

Protestatarii au scandat sloganuri anti-violenţă şi au condamnat atacurile teroriste, care au răpit două vieţi omeneşti. "Simt o tristeţe atât de mare pentru familii, pentru acei fraţi ale căror vieţi au fost distruse pentru totdeauna. Asasinii ETA sunt nişte criminali, nu-mi pasă unde sunt, de vreme ce sunt nişte nenorociţi. Ar trebui să putrezească făcând muncă forţată, fiind hrăniţi la închisoare doar cu apă şi pâine. Pentru că doar asta merită", spune una din persoanele participante la protest.

În semn de solidaritate premierul José Luis Rodriguez Zapatero şi şeful opoziţiei conservatoare, Mariano Rajoy, au mers împreună la Palma de Mallorca, la capela unde au fost depuse trupurile celor doi morţi.

Atentatul de joi, de pe insula Mallorca, în care doi membri ai Gărzii Civile au fost ucişi, s-a produs la doar o zi după atacul de la Burgos, când peste 60 de oameni au fost răniţi. Atacurile coincid cu sărbătorirea a 50 de ani de la fondarea ETA.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close